zondag 29 januari 2023

De allrum IX: Schilderen

Met Gerrit gaat het gelukkig goed!. Hij heeft nog wel wat beurse plekken van zijn val maar dat gaat wel weer over. Vandaag heeft hij even een vrije dag genomen. Ik niet want nu alles netjes geschuurd was had ik wel zin om te gaan schilderen. Dat is  altijd mijn taak. 


Ik heb alle vloerplinten en deurlijsten met wit overgeschilderd. Toen dat klaar was heb ik de deuren een eerste keer geschilderd, naar ik hoop in dezelfde kleur als de deuren in het andere deel van de allrum. Op de foto lijken ze nog ietsje donkerder maar dat komt mogelijk omdat de verf nog moet drogen. Dan wordt de kleur altijd nog ietsje lichter.


Mocht de kleur toch iets te donker blijven dan meng ik er nog wat wit door.


Heb net nog even een blik geworpen op de deuren, de verf is droog en ik vind ze toch te donker. Morgen dus een tintje lichter. Ondertussen zijn de treden van de trap bijna droog en kan ik de tweede helft in de hardwaxolie zetten. Morgen ben ik nog wel zoet met dit schilderklusje.

de omlijsting van het trapsgat is al droog, en lichter van kleur.

Verder hebben Gerrit en ik nagedacht over de bestemming van de allrum. We gaan er een pooltafel neerzetten. De wens was een biljart maar daarvoor is de ruimte te klein. Een pooltafel kun je in allerhande maten krijgen. De gedachte is om dan een middenmaat te kiezen met een afmeting van 1.80m x 0.90m. We gaan proberen er een sfeervolle ruimte van te maken.

Wel behalve schilderen en een korte wandeling met Gösta en Sevs (die even een  nachtje bij ons is) heb ik vandaag niets gedaan. Gerrit is bezig geweest met de voorbereidingen voor in invullen van de belastingformulieren. Dat zit er straks weer aan te komen. Belasting is niet zo mijn ding, ik ben blij dat ik dat niet hoef te doen.

Wel..... ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Tjongejonge Johanna, ik sjoch even in wykje net en dan ha jim drekt in 8 etappes of sa de hele overloop renovearre! Man, man. Mar it is in prachtige romte wurden! In pooltafel liket my ek wol leuk. En ik hoop dat Gerrit 'm wer gau fielt sa as earjuster! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Sjoukje, We hoopje dat it sa moai wurdt as it yn us ferbylding al is. We binne nog net klear jer. Oer it witte behang komt nog in oar behang. Dit klusje helpt us moai de jannewaris moanne troch.

      Verwijderen