donderdag 5 januari 2023

Dat was schuiven vandaag

Veel sneeuwfoto's vandaag want sneeuw is wat ons vandaag bezig hield. Toen we de gordijnen vanochtend opentrokken zagen we dit....

De sneeuwvlokken kleefden nog aan het raam en alles was wit. Na de stevige sneeuwbui van gisteren was er vannacht nog veel meer sneeuw gevallen. Bovendien waaide het hard zodat we ook sneeuw vanuit het Vångdalen toegeblazen hebben gekregen.

Nu is het niet zo dat we direct in onze kleren zijn gesprongen om naar buiten te gaan. Nee zo zijn we niet, we hebben het eerst rustig aan gedaan. Eten, koffiedrinken en de krant lezen.  Gösta moet natuurlijk eerst wel even naar buiten. Meestal huppelt hij het keukentrapje af de tuin in maar vandaag sloeg hij linksaf de altan op. Als ik me niet vergis heeft hij zelfs op de altan een plasje gedaan maar dat moet ik nog even controleren. Kijk dit zijn z'n eerste stappen in de nieuw gevallen sneeuw vanochtend.

Rond het middaguur zijn we op stap gegaan en weer kwamen onze spijkerzool laarzen goed van pas. Ondanks de sneeuw en het ijs op de weg konden we stevig lopen.  Net als gisteren namen we het pad naar Näs, onze favoriete ochtendwandeling. 


Even leek het erop dat er nog meer sneeuw zou vallen maar dat gebeurde niet. Tot nu toe is het zo'n 30 cm sneeuw. De meeste wegen worden goed sneeuwvrij gemaakt. sommige mensen hebben zelf een trekker met een sneeuwschuiver ervoor en ik zie ook wel dat hiermee andere mensen (met name ouderen) worden geholpen om de oprit sneeuwvrij te houden. Het is namelijk zo dat de weg door het dorp sneeuwvrij wordt geschraapt maar dat betekent ook dat de uitgang van je oprit vol sneeuw ligt. Daar vormt zich door dat schrapen een hele sneeuwwal waardoor je dan moeilijk van je oprit afkomt.


Toen we begonnen met onze wandeling zeiden we al dat het noodzakelijk was vandaag onze oprit schoon te schuiven. Nu zijn we niet van die sneeuwschuivers, meestal wachten we op de dooi maar omdat er nog meer sneeuw wordt verwacht hebben we na de wandeling met Gösta toch de sneeuwschuiver ter hand genomen.  Dat was een bijna dag vullend programma. 





Na een uurtje schrapen had mijn rug zijn bekomst......Ik wil ook een sneeuwschraaptrekker.....!


Toen deze klus klaar was heeft Gerrit nog de de brievenbusomgeving van ons buurtje sneeuwvrij gemaakt. Wanneer de postauto niet bij de bussen kan komen krijg je geen post! Dat hebben we even veilig gesteld!

Na al dit werken in de sneeuw hebben we de auto sneeuwvrij gemaakt want stel je voor dat je hem midden in de nacht plotseling moet gebruiken. Dan wil je toch snel weg kunnen komen. We hebben ook nog even een klein ritje gemaakt om te checken of alles goed werkt. Dat was nog even genieten.


Bij thuiskomst was het vier uur en nog niet helemaal donker, de dagen worden alweer ietsje langer.......Heerlijk!!

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd...........!

2 opmerkingen:

  1. Zo wil je het: sneeuw, dat hoort bij Scandinavië, c q Zweden. Jammer dat we er nu niet zijn. Maar jullie mogen genieten, met alles wat er bij hoort. Van harte gegund hoor, maar misschien snap je mijn verlangen.
    Deste fijner is dat we mee mogen genieten van al dat prachtigs. Prachtige ook die foto’s.
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik begrijp het Jet. Zelf vinden we het heerlijk dat het hier zo af en toe winters is. Dat je lekker in je winterjas kunt wegduiken met een sjaal om en een muts op en winterhandschoenen aan en rode wangen wanneer je weer binnenshuis bent. Dat is echt heerlijk! Vandaag hebben we wel een heel erg winterse dag met sneeuwstorm. We blijven vandaag maar binnen. Morgen treedt de dooi weer in. Jammer dat al dat moois dan weer verdwijnt.
      Groet Johanna

      Verwijderen