vrijdag 20 januari 2023

De allrum IV, Het behang is eraf.


De wereld was vanochtend wederom wit maar voor hoelang dat is nog maar de vraag. Het was een nevelige dag met een beetje zon achter de wolken en de temperatuur was net boven nul. 

Gisteren hadden we bij de Lidl niet alleen een behangstomer gekocht, we vonden er ook schoentjes in de aanbieding. Niet voor Gerrit die heeft maat 43 wat niet extreem groot is maar dat noem je geen schoentjes.  Niet voor mij want 39 duid je ook niet met de term schoentjes dus dan blijft er maar eentje over en dat is Gösta. De schoentjes waren verkrijgbaar in maat XL, doorgaans zijn maat. Waarom schoentjes...... wel ik schreef al een aantal keren over zijn ene teen die aan de bovenkant een klein wondje heeft. We dachten nu die voet in een schoentje te verpakken tijdens het wandelen zodat de huid te tijd krijgt om goed te helen. De XL schoentjes passen hem prima. We hebben ze aangedaan toen hij nog in zijn mand lag en na het opstaan verliepen de eerste stappen een beetje onwennig en tilde hij daarbij zijn achterpoten enorm hoog op. Eenmaal buiten was het klaar, hij liep als een windhond! Een uitkomst die schoentjes. Wij kijken nu onder het lopen niet meer relaxed om ons heen maar voortdurend naar zijn achterpoten om te zien of de schoentjes er nog om zitten. Wij moeten meer wennen aan deze nieuwe outfit dan Gösta zelf.


Gösta kreeg voor zijn verjaardag vele like-jes en hartjes en felicitaties waaruit blijkt dat hij al bij menigeen een snaar heeft geraakt. Heel leuk en dank allen daarvoor!

Gerrit en ik zijn vandaag weer druk in de weer geweest met afstomen. We moeten nu nog een heel klein hoekje en dan is al het behang van de muren. Wat een pokkenklus maar wat een geluk dat we nu die stomers hebben.  Dat werkte echt veel beter dan de bloemenspuit. Maar wat een troep geeft het, dat behang afstomen.
 


Door het stomen verweekt de lijm en kun je het vrij gemakkelijk afhalen. Dat verweken maakt wel dat wanneer de snippers op de grond liggen en weer opdrogen, ze met diezelfde lijm weer aan de grond vastplakken. Dan kun je weer opnieuw beginnen met het behangafsteekmesje. Tussen de bedrijven door ruimen we daarom het behang steeds op. We hebben nu al drie erg grote zakken vol behangsnippers in alle mogelijke kleuren.





Blij dat dit klusje nu klaar is, nu over naar de volgende fase en ook die zal nog wel wat rommel geven. Nee, ik hoor jullie al denken dat we de wanden gaan vervangen maar dat doen we deze keer niet. Het nieuwe behang kan volgens ons prima op de bestaande ondergrond nadat we die hebben bijgewerkt. Nee de rommel die zal ontstaan bij het schuren van de trap. In 2015 heb ik hem ook geschuurd en je wilt niet weten hoe onze overloop er toen uitzag....


Niet dat onze vloer wit is, nee de vloer ziet er als alles normaal is zo uit.


Wel we zullen zien hoe het deze keer gaat. Ik kom hierop terug :-)

We wensen iedereen een heel fijn weekend toe, een weekend waarop het Chinese nieuwjaar wordt gevierd. Het nieuwe jaar is het jaar van het 'Konijn'. 

Ontvang een heel hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.......


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten