zaterdag 29 februari 2020

Zo zien we het resultaat langzaam groeien


Meestal staat Gerrit van ons tweeën als eerste op. Hij steekt dan de Karl-Johan aan en hij dekt de tafel voor het ontbijt. Meestal slaap ik dan nog even om met mijn nachtelijke pauze toch op een uurtje of zeven slaap uit te komen. Toen ik vanochtend de keuken binnenstapte zag ik op de tafel wel een heel lekker ontbijtje klaarstaan. Een heerlijke omelet met wat groente en tomaatjes. Met een stukje kaas erover zag het er wel heel feestelijk uit. Eigenlijk is het een soort van brunch. omdat we 's ochtends wat later opstaan en overdag niet meer dan twee keer eten. Je snapt wel dat dit ook gemakkelijk kan wanneer je een zo'n stevig ontbijt achter de kiezen hebt. Met een soort van regelmaat slaan we de tweede maaltijd ook wel eens over. Intermitterend vasten heet dat, dat wil zeggen eten tussen tien uur 's ochtends en zes uur 's avonds en niet eten tussen half zeven 's avonds en tien uur 's ochtends. Intermitterend vasten is goed voor je lichaam omdat je hiermee je insulinespiegel maar twee  of zelfs maar één keer laat pieken. Die lage insulinespiegel maakt dat je tussendoor geen hongergevoel hebt, het is daarom niet zwaar of moeilijk om niet te eten.


Gisteren hebben we even met Henk gebeld, hij vertelde dat het in Nederland steeds regende en bijna alle weilanden onder water staan. Hier hebben we de afgelopen tijd ook veel regen en grijs weer gehad maar de laatste dagen is het echt heerlijk. Ik heb tijdens het ontbijt deze foto even genomen en op de familie app gezet. :-) 


 De rest van de dag zijn we bezig geweest met het weer opbouwen van de 'tvättstuga'. Het plaatsen van de meubels was nog een hele klus. Een van de problemen was het afvoerpijpje. Bij het passen van het meubel stond dit deels achter de poot. De oplossing was dat we het meubel over het pijpje heen moesten tillen en dan zou het pijpje strak in de hoek komen zonder ook maar een milimeter speling. Althans zo had Gerrit het berekend. Na even wat gemanoeuvreer bleek dat echt zo te zijn! Nu weet ik niet of het vakmanschap is of geluk maar het is heel fijn dat het zo precies past. 


Later op de avond hebben we de vloer in het meubel gelegd en nu ziet het er zo uit... Het afvoerpijpje wordt op deze wijze wel de triomf van de dag.
 De vloertjes van het meubel zijn gemaakt van vloerdelen. Die heb ik allemaal geschilderd. Vooragaande aan het schilderen paste het vloertje precies en na het schilderen staat het vloertje net een beetje bol. Dit komt omdat er verf langs de zijkanten gelopen is, niet veel maar wanneer je dit voor alle planken bij elkaar optelt is het toch snel een aantal millimeters breedte. Met een scheermesje slijp ik die verf in de veer en groef weer weg en dan past het weer prima. Zo kom je in het proces steeds dingetjes tegen waar je nog wat mee moet, dat is niet erg maar dat neemt wel veel tijd.


 De meubels passen precies in de ruimte die ervoor is. Wanneer je zo ziet is het een hele 'prikkenboel' mooi gemaakt maar het ziet er nog niet uit. met het aanrechtblad erop begint het al een beetje te lijken. Ook dit blad past precies.


 Ik heb er alvast voor de foto één van de tegels op gezet om te zien hoe het gaat worden. 
Daarna moet de zaag in het aanrechtblad. Dat vind ik een spannend klusje. Goed meten en uittekenen en dan zagen. De spoelbak past mooi, er komt nog een balk onder voor steun maar die zit nog in het proces van bewerking. Het balkje is namelijk recht en de bak loopt scheef weg aan de onderkant en dat vraagt op zijn beurt weer een aanpassing van het balkje. 



 Wel tot zover zijn we vandaag gekomen. Morgen hebben we weer allemaal prutsklusjes. Ik ga de plankjes schrapen en Gerrit gaat de waterleiding door het aanrechtblad halen en weer monteren. Daarna komen de kraan en de afvoer aan de beurt. Zo zien we het resultaat langzaam groeien. 

Wordt vervolgd.....








Geen opmerkingen:

Een reactie posten