donderdag 13 februari 2020

Betonwerk in de tvättstuga

Ik heb besloten, dit na een informatieve email van Pim, om voortaan geen stippen of andere leestekens meer achter mijn blogtitel te zetten. Dus voortaan geen stippeltjes, uitroeptekens of vraagtekens meer. Dit eventjes ter informatie.

Vanochtend zijn we na het ontbijt eerst samen weer naar Karlsborg gereden. We hadden immers zo'n betonhamer geleend bij de Byggvaror. In het Zweeds heet zo'n ding een 'bilmaskin'. Ik kan die naam niet verklaren. Een bil is een auto en een maskin is een machine. Maar waarom een betonhamer zo heet.... Overigens gaat het lenen heel ongecompliceerd. Men heeft een boek en daarin wordt je naam geschreven en je telefoonnummer en verder hoef je er niets te tekenen en ook geen borg te betalen. Je krijgt gewoon je spullen mee, alles keurig in orde en zo hebben we het ook weer ingeleverd. Iets van 20 euro huur geloof ik. Wat een plezier.
We hebben bij de Byggvaror gelijk ook nog wat beton gekocht en een paar ventilatieroosters voor op de gaten waar de pijp uitkomt die we gisteren hebben verwijderd.
Weer thuisgekomen is Gerrit van start gegaan met het leggen van de afvoerbuizen en het aanpassen van het afvoerputje zodat het door ons gekochte nieuwe rooster erop past. Dat was voor hem nog een heel gepriegel maar dat is hem wel toevertrouwd. Wel mooi hoor straks verzonken afvoerleidingen in mijn tvättstuga.


Vanavond heeft hij het rooster (nog in folie) nog geplaatst en dat staat echt een stuk beter.





Zelf heb ik vandaag maar een ding gedaan. Dat klinkt niet als veel maar was een heel karwei het stukadoren van de uitgebikte delen van de muren. De primer was mooi opgedroogd en dicht de poriën van de muur goed.
Het stukadoren is geen prettig klusje. Het is laag bij de grond werk en niet prettig voor de rug. Bovendien wilde de mortel niet rijen waardoor het een hele klus was om het strak te krijgen. Ik ben er de gehele dag mee bezig geweest. Ik dacht nog wel even zo onder het werken aan mijn klus dat ik blij ben dat ik in mijn werkzame leven psycholoog was en geen stukadoor. Wat een pokkenwerk zeg, en maar bukken en op de knieën zitten. Wat een belasting voor het lichaam wanneer je dit alle dagen moet doen.





 Aan het begin van de avond was alles klaar. De mortel hadden we gemengd met water en een vochtkerende vloeistof van hetzelfde merk als de mortel zelf 'Finja'. Morgen zetten we de wand eerst nogmaals in een vochtkerende primer die een soort film geeft over de stuclaag heen. Daarna kan het worden geverfd. Ik denk zo dat het wel is te zien dat we een reparatie hebben gedaan omdat we niet de hele muur hebben gestukadoord. Dan moet ik gelijk even denken aan mijn moeder die dan zei: 'Beter een rare stop dan een mooi gat'. De reparatie daar zie je straks niets meer van omdat het keukentje ervoor komt staan.



Voor nu moet mijn rug eerst even bijkomen van een hele dag krom werken. Morgen, de dag dat ik jarig ben, zal wel van start gaan met een werkoverleg, net als vandaag.

Wordt vervolgd....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten