zondag 1 maart 2020

Update tvättstuga: Prutsklusjes vandaag

Vandaag hadden we ontbijt met Femke en Louis. Niet dat ze hier bij ons zijn maar we kregen een berichtje dat ze wel even wilden bellen. Natuurlijk, leuk en gezellig, dus toen we goed en wel aan tafel zaten kwamen ze digitaal aanschuiven. Dat eet leuk, heb je eens een beetje een ander gesprek dan werkoverleg. Femke was de keuken aan het poetsen, voorjaarsprikkels??? Na een uurtje kletsen met elkaar zijn we na de afwas en een tochtje met de honden wederom de kelder ingedoken. Beiden hebben we onze dag gevuld met prutsklusjes. 
Gerrit heeft de kraan gemonteerd. Hiervoor moest hij een gat zagen in het aanrechtblad en dat is altijd wat een spannende bezigheid. We hebben twee bakken en willen de kraan graag in het midden hebben. Wel je ziet wel op de foto, Gerrit is een timmerman met een schuifmaat. Dan weet je in elk geval zeker dat je de goede maat hebt. 

Daar komt de kraan waar de ring ligt




opperste concentratie.
 Het gat boort Gerrit eerst vanaf de bovenkant van het blad en daarna vanaf de onderkant. Door eerst gewoon een gat te boren weet je precies waar je moet zijn.
Wel, daar stroomt het water in ons nieuwe waskeukenmeubel. Altijd een leuk moment zo de eerst keer water uit de kraan. Wanneer dan alle leidingen zijn aangesloten en alles functioneert dan wordt het voor je gevoel ineens een echte keuken.


 Voor het monteren van de kraan heeft Gerrit de afvoeren aangesloten op het afvoerpijpje. Het is een heel fabriek wat zo onder de spoelbakken hangt. Later wordt dit grotendeels verborgen achter de balk die nog onder de bakken komt.


Een aantal dagen geleden schreef ik een prijsvraag uit over een aantal 'foutjes' die we tegenkwamen. De prijsvraag was succesvol! Ik had één reactie van Willy en die dacht aan een probleem met het afvoerpijpje. Dat was raak, het had een probleem kunnen worden maar gelukkig paste het net. Het andere probleem was die met de waterleidingen in de hoek. Die leidingen kwamen precies uit boven een hoekbalk van het keukenblok. De warmwaterleiding loopt nu door een sleuf in die balk en de koudwaterleiding gaat net bij de balk langs met een extra bochtje in de leiding gemonteerd. Dit is nog net te zien op de overzicht foto van de keuken. Zo zijn die zaken gelukkig goed opgelost. het enige is dat de leidingen niet precies evenwijdig aan de wand lopen, dat kon niet anders. Er moet nog even een kitlaagje om de leidingen heen.


Op een paar druppen na geen extreme lekkage toen we de leiding open zetten. Nu hebben we dus een prachtig waskeukenmeubel in de tvättstuga staan. Als laatste hebben we nog de planken voor het vloertje in de kastjes vastgelijmd.
Hier dan het resultaat:

Met wat decoratie lijkt het al wat...

De tegels moeten nog worden geplakt maar eerst gaan we het wasmachine meubel klaarmaken. Hiervoor moest Gerrit de stroompunten verplaatsen. Dat is een werkje dat je met geduld en aandacht moet uitvoeren. Het boren van bevestigingsgaten in de muur op de nieuwe plek heeft hem wel twee of drie van zijn steenboren gekost. De boren, die toch van goede kwaliteit waren, smolten tijdens het boren. 
Een foto als extra geheugen

Van mijn eigen werk, realiseer ik me nu, heb ik geen foto's gemaakt vandaag. Ook ik ben de hele dag bezig geweest met prutsklusjes. Tegeltjes schoonmaken en ontdoen van restanten tegellijm en voegmiddel, stukjes muur plamuren, balkjes afschilderen, andere balkjes plamuren en gronden, vloertjes vastlijmen.... en ga zo maar door. Tussen de bedrijven door ben ik ook Gerrit's extra handen.

Ondertussen is het ook alweer weekend, we wensen een ieder een fijne zondag toe!

Wordt vervolgd....







Geen opmerkingen:

Een reactie posten