zaterdag 1 februari 2020

Corona in Jönköping....


Malin Bengnér een arts werkzaam in Jönköpingslän als smyttskyddläkare, dat is een arts gespecialiseerd in voorkomen van besmettingen. Zij heeft aangegeven dat het eerste 'geval' van het Coronavirus in Zweden nu een feit is. Het gaat om een 20 jarige vrouw die 24 december zonder klachten is teruggekeerd uit Wuhan China. Deze vrouw heeft er voor gekozen eerst zelf thuis in quarantaine te gaan en heeft geheel geen sociale contacten gehad na haar terugkeer. Haar boodschappen bestelde ze online en die werden voor haar deur afgeleverd. 28 januari kreeg ze klachten en heeft ze de Vårdcentral, huisartsenpost, gebeld en verder is ze volgens protocol gediagnosticeerd en opgenomen in een afgesloten afdeling van het ziekenhuis alwaar Corona is bevestigd. Ze heeft alles goed gedaan!  Vooralsnog verwacht men van deze besmetting, opgelopen in China geen verspreiding van het Virus in Zweden. Zo verstelden deze arts en de directeur van het ziekenhuis vanavond in een persconferentie.


De jonge vrouw heeft zeer milde klachten en is niet ernstig ziek.

Iedereen hoopt natuurlijk dat het hierbij blijft maar de artsen geven ook aan dat er meer mensen uit China terugkeren naar Zweden en dat de kans op een volgende besmetting zeer reëel is. We wachten het af. Gelukkig lijkt het zo te zijn dat gezonde mensen een besmetting goed doorstaan, het gevaar is voor mensen met een kwetsbare gezondheid, overigens net zoals het griepvirus.

Verder kregen wij vandaag een appje van Greetje, die in Engeland woont of we vannacht wel even  wilden uitzwaaien. De terugtrekking van Engeland uit de EU is nu een feit. We zullen zien wat het met zich meebrengt en wat de Brexit voor Greetje gaat betekenen.

Verder is het hier bakken, wassen, strijken en poetsen oftewel alles klaarmaken voor ons vertrek. Dat geeft altijd een bepaalde spanning bij mij. Maar de meeste spullen staan nu klaar en we hopen op een  voorspoedige reis en een gezellige week in Åre, zonder brokken deze keer.

Wordt vervolgd.....






2 opmerkingen: