donderdag 20 februari 2020

Weer een update van tegeltjes en schilderwerk en de deur op de vingers

Vandaag kon ik zelf eventjes niet verder tegelen. Ik lijk wel een beetje allergisch te zijn voor beton. Ik krijg allemaal kleine ronde openingetjes in de huid van mijn vingertoppen die erg branderig aanvoelen. Ik denk dat er een soort van zuur in cement zit. Ik heb er maar stukjes blarenpleister op geplakt zodat er geen vocht of viezigheid bij kan komen.
Voor mij vandaag dus een klusje dat ik met handschoenen aan kan doen. Wel dat was er ook wel, ik moet immers nog verder met mijn schilderwerk. Gelukkig valt er niet zo heel veel te schilderen. De kozijnen heb ik inmiddels afgeschuurd, geplamuurd en tweemaal in de grondverf staan. Vandaag heb ik de eerste afschilderlaag aangebracht. Een bruingroen kleurtje dat de sfeer van vroegere tijden uitstraalt. Dat vond ik wel passend. Ook heb ik het verwarmingselement, dat inmiddels ook tweemaal in de grondverf staat, afgeschilderd. De voorkant van het element staat er nu fantastisch bij, de achterkant waar ik niet bij kan is volgens mij helemaal roestig. Misschien in de nabije toekomst, als deze gaat lekken dat we er een nieuwe neerhangen maar voor nu functioneert het nog prima.
Omdat ik het tegelwerk vandaag aan mij voorbij liet gaan is Gerrit hiermee alleen verder gegaan. In de tvättstuga heeft hij een aantal hoekjes betegeld waaronder het tegelplateau van het nieuwe spoelbakje. We hadden nog een doosje tegels staan, eigenlijk een soort miskoop waarbij je denkt wat moeten we hier nu mee, en die tegeltjes passen nu precies. Dat zal straks mooi staan met de spoelbak ervoor. Nu maar hopen dat er water uit de kraan komt straks :-), we hebben deze kraan nog nooit gebruikt.



Fijn dat die tegeltjes nu een bestemming hebben gekregen. Ik vind het altijd zo zonde wanneer je iets koopt wat je niet kunt gebruiken. Maar af en toe overkomt het je en dat moet ik maar voor lief nemen.


Niet erg inspirerend maar hier ook nog even een foto van het verwarmingselement. En dan gelijk ook maar van de kozijnen.



Toen ik klaar was met het schilderwerk en Gerrit nog met de tegeltjes in de weer was heb ik mijn verfhok maar weer eens geordend. Op de een of andere manier lukt het maar niet om die orde te handhaven maar nu kan het er weer even tegen.


 's Avonds ben ik naar weven gegaan. Vorige week zou ik ook gaan maar toen was ik met de dagen in de war. De hele dag dacht ik op de woensdag dat het dinsdag was. Ik weef een mat in 'rips', dat is een techniek waarmee je blokken kunt weven.

Afbeeldingsresultaat voor vävning i rips
Voorbeeld van de Rips techniek
Mijn mat wordt grijs van kleur en mijn blokken worden zeer subtiel. Ik leg hem straks in mijn nieuwe tvättstuga. Daar zal die mooi staan. Ik heb overigens nog steeds veel moeite om de gesprekken in de koffiepauze te volgens. Bij onze club is een mevrouw van Duitse komaf. Wanneer zij praat kan ik haar goed verstaan. De anderen praten snel en soms ook door elkaar of met een banaan in de mond en dan kan ik het wel schudden, dan versta ik er niets van. De één op één gesprekjes die gaan veel beter. 

Toen ik weer thuiskwam legde Gerrit net de laatste hand aan zijn tegelklusje van vandaag, hij heeft de boel schoongemaakt en ik ben de kelder een beetje gaan opruimen. Dan werkt het morgen weer wat fijner. Het laatste klusje was het inhangen van de deur. Daarbij moest ik even het onderste scharnier sturen. Dat lukte me niet één, twee drie, zodat Gerrit wat moe werd van het tillen van de deur en hem even neerzette.....boem ...op mijn vingers, die toch al bijna allemaal in de pleisters zitten. Of ik  nu morgen nog iets kan doen, we zullen het zien :-).

Wordt vervolgd....

4 opmerkingen:

  1. Hej Johanna! Nu las ik jou blog, had deze eigenlijk al eerder gezien. Leuk en jullie zijn zo handig! Mooie layout, denk er al een tijd over om mijn layout te veranderen, deze is nu al 10 jaar oud en dat is te zien. Maar met zo'n gratis blog is mijn ervaring dat je met dit soort dingen op moet passen, inhoud verliezen en andere zaken is gauw het geval. Zal hier toch eens serieus mee aan de gang. Mooi huis hebben jullie (en het wordt steeds mooier!). Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Marja, Ja handig maar dat is geen verdienste hoor, het zit in de genen denk ik. Gewoon doen en proberen dan kun je meer dan je denkt.
      Ik heb voor mijn blog een eenvoudige layout gekozen, aanvankelijk had ik hem in blauw gemaakt maar dit zacht witte vind ik mooier. Ik vind jouw blog er ook altijd mooi uitzien. In mijn optiek niet gedateerd of zo maar wellicht ben ik ook niet heel kritisch. Jij hebt hem in Wordpress gemaakt toch? Dat advies krijg ik ook steeds van mijn kinderen, dat ik hem in wordpress moet zetten omdat dit veel meer mogelijkheden zou bieden en beter geuppdate wordt. Maar zo met blogspot kan ik me er goed mee redden en voor nu geeft dat me mogelijkheden genoeg. Ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat ik content kwijtraak in deze gratis versie. Wat ik een minpuntje vind is dat het niet mogelijk is te reageren met je telefoon of ipad. Veel mensen lezen de blog op die manier, 's avonds op de bank of in de trein of zo. Dat ia jammer, het reageren maakt het geheel juist wat levendiger.
      Ja wij zijn zelf ook blij met ons huis en we wonen met ontzettend veel plezier in Zweden. Het is een goede stap geweest in ons leven om hier naartoe te gaan!

      Verwijderen
  2. Hallo. Hjir in reactie fan Henk. De kelder begint al wat te lykjen. Mooi sa troch gien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. No dankewol Henk, we dogge us bêst en hjoed gean we wer oan e slach.

      Verwijderen