donderdag 27 februari 2020

Update tvättstuga: Waskeuken meubel 1 en 2 en vlokken op de vloer


Dat was vanochtend leuk wakker worden in een witte wereld. Eindelijk toch op het nippertje nog een beetje het wintergevoel. Het is tenslotte bijna maart. 
Maar een winterwandeling hebben we niet gemaakt. Wij, plichtsgetrouw als we zijn, zijn de kelder weer ingedoken. We hebben het 'waskeukenmeubel' in het gangetje van de kelder gezet. Dit om ruimte te maken in de werkplaats. Gerrit gaat namelijk vandaag het bouwpakket voor het meubel voor de wasmachines maken en in elkaar zetten. In het gangetje kon ik het meubel mooi nog eens schuren en in de grondverf zetten. 


Tweede grondlaag

Toen de verf in de wasruimte goed hard aanvoelde ben ik daar verder gegaan met het kitten van de aansluiting van de vloer op de wanden. Kitten vind ik vreselijk werk omdat de kit overal aan vast kleeft en ook je handen onder de kit komen te zitten. Ik vind dat het me redelijk gelukt is met tape op de vloer en tape op de tegels.


Nu de vloer beloopbaar was kwamen we in de gelegenheid het 'waskeukenmeubel' te passen. Voorzichtig hebben we het er naartoe getild. Het past precies tussen de wand en de verhoging voor de wasmachines. Toch hebben we één, eigenlijk twee foutjes gemaakt. Ik ben benieuwd of iemand het ziet. Het zijn foutjes die we vooraf wel hadden geïnventariseerd maar die we in het proces van het maken net even uit het oog zijn verloren. Misschien een volgende keer naast een bouwtekening in het hoofd ook een bouwtekening op papier maken. En..wie het ziet mag het zeggen. 


De foutjes daarvoor heeft Gerrit inmiddels gelukkig een oplossing bedacht en gemaakt. We hebben het meubel weer terug getild waarna ik het weer heb geschuurd en in de aflakverf heb gezet. Nu kan het wanneer het eenmaal in de tvättstuga staat, verder worden afgemonteerd met de spoelbakken en het aanrechtblad en natuurlijk de legplanken. Die laatste gaan we maken van vloerplanken, dit om de nieuw aangebrachte strakheid weer een beetje te verbreken.
Terwijl ik bezig was met het afschilderen heeft Gerrit het wasmachinemeubel in elkaar gezet. Dat kan ik morgen in de grondverf zetten en afschilderen.


Daarna was het tijd voor onze laatste klus van vandaag, de finale verfbeurt van onze nieuwe vloer in de tvättstuga. Dit hebben we samen gedaan, Gerrit de randjes met de kwast en ik het rolleren en het strooien van de vlokken. Steeds een vierkante meter rolleren en dan strooien door de vlokken in de lucht te gooien waarna ze naar beneden dwarrelen en mooi verspreid in de verflaag terecht komen.


 Hiermee is de vloer nog niet klaar. Morgen, wanneer de verf is uitgehard, ga ik eerst de losse vlokken opzuigen en daarna de vloer in een heldere tweecomponenten vloerlak zetten. Dit om de vlokken te beschermen. 
We hopen dat we eind deze week de tvättstuga weer een beetje kunnen inrichten. Dat zou mooi zijn en dan kunnen we daarna weer wat orde aanbrengen in de rest van het huis, want dat schiet er bij zo'n groot project wel een beetje bij in.

Ik zet de punt, wordt vervolgd....

4 opmerkingen:

  1. Dat gaat best wel snel met jullie, goede samenwerking. Leuk is die vloer geworden. Misschien bedoel je de afvoer, die zie ik net achter een poot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit zagen we inderdaad als een probleem, echter dat was het gelukkig niet. We moesten het meubel over het pijpje heen tillen en toen kwam de afvoerpijp precies in het hoekje.De foto hiervan komt morgen op de blog, het is nu te laat om er nog eentje te schrijven. Toen bleef er nog een probleem over. De oplossing zal ik vermelden in mijn laatste blog over de tvättstuga. Heel leuk dat je reageert.

      Verwijderen
  2. Die afvoer zag ik ook net achter de poot. Maar dat is al genoemd en opgelost begrijp ik. Bedoel je misschien de hoogte van de wandtegels? Was het achteraf gezien handig geweest om de laagje extra te hebben zodat het aanrechtblad later afgekit kan worden tegen de regels aan? Of komt daar een strip? Hoe dan ook, het ziet er nu al fantastisch mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Heiko, Leuk dat je reageert op de quizvraag. Wij hebben een strip tussen de muur en het aanrechtblad. Die strip heeft de dikte van de wandtegels. Op de muur moet veel lijm omdat die een onregelmatig oppervlak heeft zodat een randje van de tegels op het aanrechtblad komt. Daar gaan we de tegels afkitten op het aanrechtblad. Het tweede probleem heb ik beschreven in mijn blog van 1 maart. het betreft de leiding in de hoek. Die bleken uit te komen boven de hoekpoot van het meubel. We hebben in die poot een sleuf gemaakt voor de warmwaterleiding en de koudwaterleiding loopt door de CLS van de zijkant van het meubel. Dat was het probleem. Zo kom je in zo'n klus altijd weer dingetjes tegen die je moet oplossen. Aanvankelijk hadden we hierover wel nagedacht maar omdat het meubel op het laatste moment nog wat groter is geworden dan aanvankelijk gepland lag de aandacht daar even en raakten de leiding hierdoor uit beeld. Fijne zondag verder!

      Verwijderen