maandag 24 februari 2020

Update tvättstuga: waterleiding en afvoer en vloer

Ja die tvättstuga van ons komt wellicht jullie allemaal de neus uit maar voor de annalen hier toch maar weer een update. In de afgelopen dagen heeft de klus even stilgestaan omdat er wat andere dingen waren, zie post van gisteren. Ook vandaag zijn we niet direct na het ontbijt verder gegaan  met onze klus omdat we eerst nog een aantal andere zaken moesten regelen. Zoals het afspreken van een plek in het hondenpension voor in de maand april. Dan gaan we namelijk een reisje maken met de kinderen zodat er niemand van hen achterblijft om op de honden te passen. Dit is de eerste keer in hun hondenleven dat ze naar een pension gaan. Ik weet nu al dat ze het niet leuk gaan vinden maar deze keer kan het niet anders. Ik had een beetje rondgevraagd naar een goed adres en het advies gekregen om naar het Hundpensionat Stenbäcken in Mölltorp te gaan. Dat zou een zeer goede plek zijn. Vandaag zijn we daar naartoe gereden en konden we gelukkig een boeking doen. Deze mevrouw heeft ervaring met windhonden, zelf heeft ze een Barsoi gehad.
Nu maar hopen dat het Coronavirus zich in Europa wat rustig houdt na de uitbraak in Italie. We hebben immers de hele reis plus verblijven al besproken. Dat wordt nog spannend.

Hundpensionat Stenbäcken: Verblijf

Daarnaast moesten we vandaag ook weer even op reis. Verfvlokken deze keer. Dat hebben we namelijk bedacht dat we vlokken in de afschilderlaag willen strooien. Dit betekent dat we daarna de vloer nog eens in de lak moeten zetten maar die lak die hebben we al dat zouden we toch al gaan doen. Alleen de vlokken hadden we nog niet omdat we dit op een later moment hebben bedacht en het was nog een heel gedoe om die te vinden. Uiteindelijk belandden we in Skövde bij de Biltema, na alle ons bekende verfwinkels te zijn afgegaan en steeds bot vingen. De Biltema had ze met bakken vol in het schap staan. Hier stuiten we echt op een verschil met Nederland. Moet je daar iets hebben dat ben je met een kwartiertje in de nabij gelegen Gamma of Karwei. Een boodschapje is daar snel gedaan zodat je ook snel weer verder kunt met je klus. Hier moeten we toch al wel een dik uurtje rijden voordat we in een winkel zijn. Dat neemt echt veel meer tijd. We stressen hier overigens niet over, we zien het elke keer maar als een uitje.

De vlokken zwart en wit en leverkleur

Dat was het vandaag ook want het was heerlijk weer, de zon scheen volop. Onderweg hebben we heel veel reeën gezien, die wilden waarschijnlijk ook genieten van de zon. Rond de klok van vier waren we weer thuis. Hup de werkkleding aan en even kort overleg over wat we gaan doen. 
Gerrit gaat de waterleidingen aanleggen voor de keuken en de wasmachines. Daarvoor hebben we alle spullen in huis. Mijn klus voor vandaag is de vloer zover klaarmaken dat die morgen in de primer en eventueel in de aflak kan worden gezet. Ik heb de hele vloer geschuurd met een diamant schraper en daarna met korrel veertig en tachtig. Hij is nu prachtig glad geworden.

De waterleidingbuizen voor het aanrecht

'Waar is het potlood?' Kranen en afvoer voor de wasmachines
Zo dat staat klaar voor de eerstvolgende was


Behoeft geen toelichting

Deze ook niet
Al met al was het alweer een gevulde dag. Ik heb nu al zin in de dag van morgen. Dan begint Gerrit met het maken van de keuken en werp ik me op het verven van de vloer.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten