woensdag 19 februari 2020

Update tvättstuga tegels en beton.

Vandaag hebben we één keer de klok rond gewerkt. Was dat de bedoeling...nee! We begonnen de dag met het betegelen van de droogkamer. We hebben ons toch wat verkeken op de tijd die een dergelijke klus neemt. Het was al tien uur 's avonds toen we die klus geklaard hadden. Ondertussen vallen de gaten in mijn vingers en heb ik bijna op elke vinger een pleister geplakt maar het tegelen is goed gelukt. Het tijdrovende was dat we moesten tegelen op een ondergrond die niet helemaal egaal is. Dat was lijm op de muur en lijm op te tegel en net zolang proberen tot het naar de zin zat. Er is één bedenkelijk hoekje maar daar komt toch mijn strijkmachine voor te staan. Gerrit maakt de lijm en smeert die uit op de wand en ik plak de tegeltjes. Teamwork!

Het mondkapje boven op het hoofd, daar doet het z'n werk goed

Het randje

en vast zit ie dan
 Aanvankelijk zouden we helemaal niet tegelen, slechts het deel waar de wasmachines komen te staan op het plateau. Daarvoor hadden we kleine tegeltjes gekocht van tien bij tien cm op een matje. Toen we de superprimer op de muur hadden aangebracht vonden we dat mooi staan en hebben we zondag in Örebro wandtegeltjes gekocht van twintig bij twintig centimeter in dezelfde kleur als de kleine tegeltjes. Wat nu heel leuk staat is dat we na één tegel van boven een randje hebben van de kleine tegeltjes. Daar zijn we zelf helemaal enthousiast over. Wel we moeten ze nog voegen maar dat komt wel. Dit deel zit er in. In de tvättstuga zelf hebben we ook een aantal muurtjes die betegeld gaan worden, dat zijn maar kleine stukjes. Maar ook weer met een niet egale ondergrond. 
Na het tegelen waren we nog niet klaar want we zouden ook nog een tweede laagje egaline aanbrengen in de tvättstuga. Dat moet 's avonds omdat het dan mooi 's nachts kan drogen. Dus na een haastig kopje koffie zijn we daarmee nog een uurtje zoet geweest. Maar nu is de vloer veel mooier geworden en ook over die klus zijn we tevreden. Gerrit doet het mixen ik het storten. Ja en dan moet je die betonspullen ook nog weer allemaal schoonspoelen anders kun je ze morgen weggooien en dat willen we natuurlijk niet want de kelder heeft nog meer vertrekken:-)
Maar voor vandaag zijn we lekker opgeschoten en zijn we nog lang niet klaar!


Deze foto laat zien hoe we een goed uitgangspunt maken voor het plakken van de tegels. Gerrit stelt een panlat goed horizontaal op de hoogte van een tegel met voegen. Zo slaan we dan eerst de onderste tegel even over. Als laatste plakken we dan de onderste tegel. 



En daar ligt dan onze nieuwe vloer, je ziet ook het plateau voor de wasmachines. Die komen in een inbouwkast te staan met een werkblad er overheen. Daarom hebben we niet het hele plateau betegeld, daar zie je toch niets van.

Maar eens kijken wat de dag van morgen ons gaat brengen.

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten