zondag 23 februari 2020

Bomässan en de eerste Kraanvogel

Hoe is het weer in Nederland eigenlijk? Hier bij ons in Zweden hebben we de ene storm na de andere en de barometer staat echt heel laag. Ik hoop steeds maar dat de bomen die om ons huis heen staan de stormen trotseren. Tot nu toe staat alles fier met de kruin in de lucht. Tussen de windvlagen door hebben we regen en af en toe een zonnige dag. Overdag merken we er niet zoveel van omdat we dan in de kelder zijn maar 's nachts, nu met het nieuw aangelegde ventilatiekanaal in onze slaapkamer dat uitkomt in de schoorsteen, kunnen we de windvlagen goed horen. 
Zaterdag hebben we het klussen even gelaten voor wat het is. Een poosje terug lazen we in een krantje dat er zaterdag 22 februari een woonbeurs zou worden georganiseerd in Mariestad. Dat heeft, vanwege het renoveren onze interesse. Op de beurs zou een keur aan bedrijven op het gebied van bouw, verbouw, onderhoud en wonen zich presenteren. Dat vinden we leuk om te ontdekken welke bedrijven er in onze omgeving zijn en te zien wie we eventueel waarvoor kunnen inhuren. We doen dan wel het meeste zelf maar soms kom je dingen tegen waarbij je je afvraagt of het wel verstandig is om het zelf te doen, zoals bijvoorbeeld laatst het weghalen van de oude olietank. De beurs zou worden gehouden in een sporthal. 's Avonds van tevoren even opgezocht waar dat precies zou zijn. Natuurlijk kan de routeplanner aan maar even opzoeken en onthouden is ook niets mis mee.



De beurs was leuk om een paar uurtjes te vertoeven. Voor ons persoonlijk springen er drie dingen een beetje uit zoals een bedrijf dat dakpannen schoonmaakt en ze in een coating zet zodat ze veel langer gevrijwaard zijn van mosaangroei, een bedrijf dat kant en klare sauna's levert en we wilden even aanwezig zijn bij de presentatie van een TV persoonlijkheid, een TV timmerman wel te verstaan. Gerrit heeft vooral geluisterd naar de inhoud van de presentatie, ik heb de man even wat bekeken. Wel een 'spetter' zouden we vroeger gezegd hebben. Een stoere vent met een kaalgeschoren hoofd en een ring baardje, een strak t-shirtje waarin zijn gespierde armen goed in uitkomen en een jeans vol met spijkers, een echte spijkerbroek zou je kunnen zeggen, en imponerende werkschoenen die er ook  nog eens gebruikt uitzien. Hij heeft een prettige, vriendelijke en open uitstraling en hij houdt goed vaart in zijn presentatie zodat het niet verveelt. Het ging over hoe je een boom moet kappen op zo'n manier waarop de boom precies valt daar waar jij hem wilt hebben en over hoe je van het hout van die boom vervolgens je eigen tuinmeubilair kunt maken. Voor ons en voor de meeste mensen uit deze omgeving geen opzienbarende zaken maar toch zat een ieder aandachtig te luisteren of te observeren.



Aan de beurs gekoppeld was ook een beurs met delicatessen. Nu eten wij LCHF dus de meeste delicatessen gaan onze neus voorbij. Ik heb een reep gekocht zonder suiker en een tasje met drie soorten van kaascrackers. Die vonden we zo lekker dat we ze onderweg in de auto naar Örebro  allemaal hebben opgegeten. 
Ja je leest het goed, alweer Örebro, daar waren we vrijdag geweest om nog een aantal vergeten zaken aan te schaffen. Echter vrijdag avond laat ontdekten we dat we voor de primer, waar we twee blikken van hebben gekocht en waar bij elk blik ook een blik harder hoort omdat het een twee componenten primer is, een blik harder waren vergeten. Op laatste moment besloten we namelijk om niet één maar twee blikken aan te schaffen en heb ik nog een blik uit het vak gegrepen echter je snapt het al, de harder vergeten!!! Die Beckers EPX-V primer is een epoxy primer die niet overal wordt verkocht, mogelijk vanwege de prijs want het is goud dat we op de vloer smeren straks, en zodoende moesten we weer even naar Örebro. Twee dagen achter elkaar is voorlopig wel weer even genoeg.

Vandaag zijn Suzanne en Fredrik langs geweest en hebben we een mooie wandeling door het bos gemaakt. Een heerlijke rustige dag, dat mag ook wel eens na zoveel werk. 's Avonds zijn we even uit eten geweest zo met z'n vieren. Nog een beetje ter gelegenheid van mijn verjaardag. 

Al een paar dagen heb ik me afgevraagd wanneer de eerste Kraanvogels zouden arriveren in Hornborgasjön. Vandaag ontdekte Fredrik in zijn nieuwsberichten app een foto van de eerste. Vandaag aangekomen. Een heerlijke voorjaarsbode!

foto niet van mezelf
Zo is het weekend ook alweer voorbij, Gerrit en ik wensen iedereen een fijne nieuwe week toe.

Wordt vervolgd......

2 opmerkingen:

  1. Zo'n uitstapje naar een beurs is dan wel leuk en interessant als je met je huis bezig bent. Hopelijk vordert jullie ondergrondse bestaan een beetje. Hier is het ook slecht weer, de carnavalsoptocht ging zelfs niet door. (Dat vind ik niet erg, maar is wel sneu voor de carnavalsvierders.) Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Willy, Precies, dat is erg leuk om op zo'n beurs rond te lopen en te ontdekken wat voor soort bedrijven er zoal zijn. Wanneer je zelf aan het klussen bent heeft dit je speciale interesse.
      Jammer voor het in het water vallen van de carnavalsoptocht, hier gaan elk jaar weer veel tijd en energie in zitten voor veel mensen. Groet van ons.

      Verwijderen