dinsdag 21 mei 2019

We kunnen bijna te water....

Wij hadden heerlijk weer vandaag en we hebben de hele dag aan de boot gewerkt. Het meeste lakwerk heb ik nu klaar en ik heb mijn schilderwerkplaats in de woonkamer weer ontmanteld. Dat voelt ook wat beter, op het laatst word ik een beetje onrustig van al die rommel en de geur van thinner. Een aantal zaken moest ik nog voor een laatste keer in de aflak zetten. Dat heb ik vandaag in de altan gedaan. Er waaien dan wel wat pluisjes in, het sneeuw pluisjes momenteel, maar die kun je als de lak droog is met een vochtige doek zo wegvegen. Je ziet dan niets van de pluisjes in de lak. Op de foto hieronder ligt de mast op de stelling. Die krijgt groot onderhoud. Bovenin wordt het wit en het zwart opnieuw geschilderd en hij komt een aantal keren helemaal in de lak Epifanes want het mag wel wat dik opgebracht, de mast staat immers langdurig in de zon (als die schijnt en dat hopen we) en dat brandt de lak wat weg.

Daar ligt ie te glimmen je kunt de wolken er in zien.
 De witte rand is hier nu helemaal klaar. Twee keer overgeverfd. Hij is nu echt superstrak en dat is een heel verschil met hoe het was.

Het lakwerk in de kuip heb ik vandaag ook voor de tweede en laatste keer gedaan. Ook hier pluisjes maar na het drogen gewoon afgeveegd en niets aan de hand. De vaarboom, de giek, de mast en het blok moeten nog een keer, dat doe ik morgen of overmorgen. Gerrit is nu met de motor bezig en daarvoor moeten we denk ik morgen eerst weer naar Mariestad naar de Volvo Penta dealer om diverse filters aan te schaffen. Volgens mij zijn we dan eind van de week wel zover dat hij in het water kan. Sjösättning heet dat in het Zweeds. Dan hebben we er alweer een hele klus opzitten. Leuk werk en met een mooi resultaat al zeg ik het zelf. Vanavond heb ik nog even de wimpel aan de houder genaaid. Kan die op de mast zodra die klaar is.

In het nieuws in Sverige:



Politik

SD-toppen Kristina Winberg petas – efter larm om övergrepp

Kristina Winberg (SD). Foto: Emil Langvad/TT

SD stryker EU-parlamentarikern Kristina Winberg från sin lista till nästa veckas val. I ett pressmeddelande på söndagskvällen skriver de att hon upprepade gånger ”visat prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande”.
På måndagsmorgonen avslöjade Expressen att petningen föregicks av Winberg slagit larm om att EU-toppen Peter Lundgren ovälkommet tagit en partikamrat på brösten.
SD förnekar sambandet.
In het nieuws is een rel bij de Sverige demokraterna (SD)van Jimmy Åkesson. Het betreft de lijst voor de aanstaande EU verkiezingen. Een vrouw die op deze lijst staat heeft een mannelijke partijgenoot die ook op de lijst staat aangeklaagd voor onzedelijk gedrag. Deze man heeft dit gedrag toegegeven met de vermelding dat ze beiden dronken waren en hij zichzelf niet onder controle had.

SD heeft nu besloten geen vertrouwen meer te hebben in de mevrouw omdat ze met het naar buiten komen van deze affaire het partij belang heeft geschaad. De SD heeft de verkiezingsautoriteit gevraagd haar van de lijst te schrappen. De betreffende mevrouw is sinds 2014 lid van het Europarlement.

Åkesson heeft in een interview te kennen gegeven alle vertrouwen te hebben en te houden in de man in kwestie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten