zondag 12 mei 2019

Het dak zakt door en de zijkanten staan bol maar het zit erin.....

Gisteren hadden we een zo gevulde dag, ik zal niet schrijven van druk, dat ik niet aan het schrijven van een blogpost toekwam. Bovendien viel er ook niet veel te schrijven want we zaten nog aan alle kanten in het hout en daarover had ik ook al een paar keer geschreven.
Ook vandaag is het nog hout maar een deel van het hout is aan kant en ruimschoots voor midzomer. Kijk maar op de foto, de sporen van de vrachtauto in het gras zijn nog te zien...


terwijl het zo was!


En..het past allemaal in ons houthok al steekt het wel een beetje over de rand van de vloer heen..


Het hok zit lekker stampvol! bijna al het hout hebben we nog gekloofd.

 Het andere hout is nog niet aan kant maar het werk eraan vordert. Het roer van de Sinnestriel is nu aan een kant afgelakt en glimt als een spiegel.
 De achterkant van één van de zijzwaarden is ook afgelakt, de voorkant komt morgen en dan is dit zwaard klaar.

Dit is het zwaard dat we helemaal kaal hebben geschuurd. Ook dit zwaard begint alweer te glimmen. Het zit nu 5 keer in de lak en moet nog 3 keer evenals de zwaardklammen en zwaardsteunen die ernaast liggen.

Mijn bus lak nadert het einde. Wat ik vervelend vind met de lak, ik heb een drie liters bus, is dat er steeds een huid over de lak komt, terwijl ik toch het deksel maximaal aandruk. Dat kost me toch elke lakbeurt een hoeveelheid lak. Ik moet maar eens gaan zoeken of ik hier in Zweden een zelfde soort lak kan vinden als die waarmee ik tot nu toe heb gelakt.

Gisteren hebben we nog in Karlsborg de kraan die de boot van de trailer op onze trailer moet zetten gereserveerd. Onze kraanmachinist is een pensionair, net als ons, en woont naast de werf, we kunnen hem even bellen wanneer de boot er bijna is. Het was allemaal niet zo moeilijk om te regelen maar je moet er zelf even naartoe gaan. Per email en per sms krijg je geen contact. Gisteren zijn we er geweest. De man waar waar de caravan in de stalling hebben liep er ook rond, hij heeft namelijk ook een zeilboot die in het water moet, en hij heeft ons even in contact gebracht met het juiste aanspreekpunt. Dat was behulpzaam en dat zat dus even mee.

Aan beweging dus geen gebrek de afgelopen dagen. Onze sportschool is de tuin.

Op scholen komt bewegen ook meer in de aandacht, vooral om de goede effecten ervan op de ontwikkeling en de leerprestaties. 
Vandaag stond onderstaand bericht in de krant:


In het nieuws in Sverige:


Åsa Wiberg på Linnéuniversitetet och Maria Nilsson på Smålandsidrotten. Foto:SVT/TT/SVT

Nu examineras de första rörelsecoacherna


Publicerad 

I veckan blev de allra första rörelsecoacherna klara på Linnéuniversitetet och tanken är att de ska få barn och ungdomar att röra på sig mer i skolan.
Dit artikel komt uit SVT nyheter. Het beschrijft dat onderzoek uitwijst dat opgroeiende kinderen te weinig beweging krijgen. De regering heeft daarom het Rijkssportverbond opdracht gegeven initiatieven te ontplooien hierin veranderingen te bewerkstelligen. Een van de resultaten is dat er nu bewegingscoaches worden opgeleid aan de Linné-universiteit in Växjö.

De bewegingscoaches worden opgeleid met als uitgangspunt een bredere blik dan kinderen en scholen alleen. 
Een beweginginscoach is betrokken bij de opleiding tot leraren met als specifiek vakgebied beweging en richt zich op zowel leerlingen als leerkrachten. Het is iemand die op alle fronten fysieke activiteiten moet gaan ontwikkelen en die een bewegingsnetwerk moet gaan ontwikkelen tussen verschillende scholen, en gemeenten waarin ervaringen uitgewisseld gaan worden.
In het nieuwe leerplan voor het volgende schooljaar wordt verplicht opgenomen dat alle leerlingen de mogelijkheid moeten krijgen deel te nemen aan fysieke activiteiten onder schooltijd. Daarin speel de bewegingscoach een belangrijke rol, dit zal de hoofdtaak gaan worden.
Dit betekent dat beweging per school een andere invulling kan krijgen. Het is namelijk maar net wat er voor handen is, waarvan je gebruik kunt maken als bewegingscoach. Het bewegen moet natuurlijk ook in het lespakket van de school passen.
Op dit moment zijn er 30 van deze bewegingscoaches opgeleid en geëxamineerd. 
Deze nieuwe ontwikkeling maakt dat bewegen als net zo belangrijk wordt gezien als training in lees- en schrijfvaardigheid.
Alle kinderen gaan bewegen, niet alleen diegene die er bewust een keuze voor maken. 


3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. beste Jannie, Heel erg excuus maar ik zou je reactie beantwoorden en klik em per ongeluk weg! Kan het niet meer terughalen. Je advies was het blik op de kop te zetten. Dat durf ik echter niet aan omdat mijn schilderswerkplaats in de woonkamer is en het een blik van 3 liter lak was. Stel dat het leeg lekt op mijn tapijt, dan is het middel erger dan de kwaal :). Maar alsnog bedankt voor je tip! en nogmaals sorry voor het wegklikken van je opmerking!

      Verwijderen