vrijdag 10 mei 2019

Het wordt zo groen dat het bijna zeer doet aan de ogen....

Ik begin eerst even met het weerbericht achteraf. Het heeft de hele nacht nog doorgeregend en vanochtend regende het nog, dat betekent twee nachten en anderhalve dag regen, het moet geloof ik een maand lang regenen om het grondwaterpeil weer op een normaal niveau te krijgen maar deze 2 dagen hebben we dan maar weer. Vanmorgen regende het ook nog en om 12.00 uur brak de zon door en werd de lucht weer stralend blauw. De hele middag was het prachtig weer  en om 18.00 uur hadden we weer een dikke bui maar dat was tijdelijk. Voor ons ook een teken om te stoppen. Met al die regen wordt het zo groen om ons heen, het doet bijna zeer aan de ogen.
Vanmiddag zijn we verder gegaan met het inruimen van het hout. Omdat de stukken veelal wat aan de dikke kant zijn kloven we ze eerst. Dat gaat dus ietsje minder snel maar dat is niet erg. We zijn nu zeker weten over de helft.





Teamwerk, de hele dag door. We hadden eigenlijk maar twee vergissingen. De eerste was als volgt. Wanneer je het hout klooft blijft het wel eens met de houtvezels aan elkaar zitten. Meestal kun je dat wel met de hand lostrekken. Eén keer toen ik dat deed schoot mijn hand met daarin een stuk hout uit de bocht tegen Gerrits hand aan. 'Wat doe je nu', vroeg hij verwonderd. Ik zou vast anders hebben gereageerd en een raar woord hebben toegevoegd, want het deed hem best zeer aan zijn linkerhand. De andere keer zou Gerrit twee delen lostrekken, maar die delen weigerden het loslaten. Wat hij dan doet is het splitsblok even gebruiken door aan elke kant een stuk hout de plaatsen en dan met een slagje te trekken. Na een paar keer sla je de houtvezels dan wel door. Een keer vergat hij zijn vinger weg te halen en hoorde ik ook iets raars, dat was zijn rechterhand. Helemaal ongeschonden is hij niet uit de strijd gekomen vandaag. 
 De honden vinden het prachtig dat we lekker in de tuin aan het werk zijn. Ze mogen dan even los en ze lijken al wat door te hebben dat ze uitsluitend in de achtertuin mogen. Ze leven zich echt uit en draven de hele dag achter elkaar aan, of eigenlijk Fynn voorop en Arvid er achteraan. Fynn is heel behendig en slaat haken, dat kan hij goed of hij is er inmiddels goed in getraind, en wanneer hij dat doet vliegt Arvid uit de bocht.
Hier komen ze weer aan gegaloppeerd
 Donderdag a.s. komt onze boot. Het is nu helemaal zeker. Woensdag om 8,00 vertrekt de vrachtauto met trailer uit NL en donderdag tussen de middag komt hij hier aan. Alles is geregeld. We hopen dat alles goed zal verlopen en de boot ongeschonden door deze verre reis heen komt.

In het nieuws in Sverige:


Het nieuwsitem komt vandaag uit de Dagens Nyheter (DN). Ik probeer altijd te zoeken naar wat positief nieuws of nieuws waar iets van humor in zit. Ik moet eerlijk bekennen dat dit soort nieuws best moeilijk te vinden is. Vandaag is het zeker geen positief nieuws maar wel iets wat opzien baart en tragisch voor alle betrokkenen.

Een politiewagen waarin de agenten een alarm hadden ontvangen over een schietpartij in Uppsala reden met blauw zwaailicht en sirene richting plaats delict.
Op de E 4 ten noorden van Uppsala, gebeurde er iets dat niets met de schietpartij te maken had. De betreffende agenten geraakten met hun dienstauto betrokken in een ongeval.
Ze overreden een 70 jarige man en een 50 jarige vrouw. Beide personen zijn afgevoerd naar het academisch ziekenhuis waar ze geopereerd moesten worden. Tijdens de operatie stierf de man, de vrouw ligt nog in het ziekenhuis. Het ongeval staat helemaal los van de schietpartij.

Hoe het heeft kunnen gebeuren daarover worden geen mededelingen gedaan omdat er op dit moment een onderzoek loopt naar dit ongeval.

Een aantal mensen waren zo boos dat ze stenen gooiden naar de patrouille auto.


1 opmerking: