donderdag 10 februari 2022

De badkamer en overloop XVIII weer een ingang verdwenen uit de badkamer

 Opnieuw is er een ingang verdwenen in onze nieuwe badkamer. De deur van de werkkast hebben we vandaag weggewerkt. Aanvankelijk zouden we net als bij de andere ingang een wandje maken van plaat. Toen Gerrit de deur eruit zou tillen bedachten we dat we de deur er ook in kunnen laten zitten. Dus balken aan de binnenkant van de badkamer als steun en dan de deur dicht, kruk er af, scharnieren er af en gips voorlangs. Zo gezegd zo gedaan.




Dat klusje hadden we eigenlijk snel gefixt en met zo'n nieuwe plaat ervoor lijkt het dan gelijk al heel anders. We hebben hem natuurlijk ook nog vastgeschroefd maar daar heb ik geen foto van gemaakt.

Toen moesten we even naar Karlsborg voor scharnieren voor het dakluik en een slotje en bovendien moesten we een paar latten hebben van 12 mm dik die we op de kozijnen van de deuren gaan monteren en waar we dan tegenaan kunnen gipsen . De wand wordt nu, met het nieuwe gips immers dikker. 
Bij de loodgieter, die in de kelder van de locale bouwmarkt is gevestigd, hebben we nog twee doppen gekocht zodat we nu ook de verwarming van de wand kunnen halen. Die doppen die kostten ons 100 kronen (10 euro), de doppen die we in de Bauhaus kochten kostten ons het dubbele. Zo goedkoop is het daar niet.
Vijf uur waren we weer thuis en hebben we eerst maar even pauze genomen en gegeten. Daarna zijn we wederom naar boven getogen om daar de radiator van de muur te halen. Dat was nog wel even een tijdrovend klusje maar nu staat hij in de garage voor renovatie.

We moesten de boel nog opruimen en daarna op de muren van de badkamer aangeven waar alle spullen gemonteerd moeten worden. Morgen komt de loodgieter namelijk om het werk op te nemen. Pas als de loodgieter klaar is kunnen we weer verder met het betimmeren van de badkamer. Dat laat nu even op zich  wachten. 

Het was woensdag niet de meest productieve dag maar ja die heb je ook met het klussen, dat weten we van andere projecten die we hebben gedaan. Even naar de winkel toe om wat spullen te halen dat consumeert veel van je tijd. Dat laatste dat hebben we gelukkig! Bovendien beginnen we altijd zo rond het middaguur te werken omdat we elke dag eerst een stevige wandeling maken. Ook onze honden hebben aandacht nodig. Na de wandeling en het eten liggen ze dan lekker te ronken en dan kunnen wij naar boven vertrekken. 

Donderdag (vandaag) kwam dan Hova rör om het loodgieterswerk op te nemen. Ons werd duidelijk dat de verwarmingsbuizen niet verplaatst konden worden. Daar is te weinig ruimte voor en dat vreesden we al. We krijgen de verwarming nu onder het raam, helemaal goed. Het glazenscherm van 120 cm  als douchewand wordt nu een wand van twee deuren waarvan we één deur tegen de wand kunnen draaien wanneer we slechts één van de twee douchen gebruiken. Verder kunnen al onze plannen doorgaan zoals we ze in gedachten hebben. Hova rör komt over drie weken, we hebben dus nog alle tijd. 

Vandaag hebben we eerst ons sloopafval naar het stort gebracht en hebben we gipsplaten gehaald. Dat hadden we gisteren ook kunnen doen maar toen regende het en dat is net prettig voor het gips. Vandaag was het zonnig weer en konden we het gips in de aanhanger vervoeren. Naast het gips hebben we ook plafond latten gehaald.  Jammer is dat de plaatselijke bouwmarkt niet het plafond gips heeft dat wij altijd gebruiken. Hiervoor moeten we dan weer naar Töreboda rijden. Zo blijf je bezig!

Over het plafond gesproken. We begrijpen nu waarom in dit deel van onze allrum een schrootjes plafond was getimmerd. Het oude plafond was deel beschadigd door lekkage.


We zagen dit vanochtend toen we het resterende deel van het schrootjes plafond wegnamen. We gaan er een geheel nieuw plafond in maken. Gerrit heeft met een vochtmeter nog een meting gedaan. 6% vochtigheid en dat staat voor droog. Dat hebben we met de datum van vandaag op het oude plafond geschreven. Alle hout is droog en hard dus geen problemen hier. We slaan nieuwe latten en een nieuw plafond (nu we toch bezig zijn). Het oude plafond van board laten we zitten ter isolatie en om het stof te keren van al het zaagsel dat op zolder ligt. Het slopen is nu toch echt gedaan!

het oude schrootjes plafond

Vandaag zijn we nog even verder gegaan met het gipsen van de wanden van de allrum (overloop). Zoals je ziet een gecompliceerde plaat. 


Meer als dit zit er gewoon niet in, op een dag als vandaag. Morgen gaan we verder en hopen we een slag te slaan in de vorderingen.


Ontvang een hartelijke groet van ons....

Wordt vervolgd!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten