woensdag 23 februari 2022

De badkamer XXV ....... Een klimmuur in de badkamer


Wat is er bij ons veel sneeuw gevallen de afgelopen dagen. Naast ons huis liggen echt zulke hoge opgeschoven bulten sneeuw dat we er bijna niet meer overheen kunnen kijken. Wanneer we in de tuin lopen gaat de sneeuw over de rand van de laarzen heen. Zoveel sneeuw hebben wij hier nog niet eerder meegemaakt, de mensen die hier langer wonen echter wel. Daar hebben ze ons over verteld en dat zagen we ook op oude foto's. Voor even is het leuk en het is een schitterend gezicht al die witte sneeuw. Geen smetje te bekennen (behalve dan bij ons op het trappetje naar de keuken daar liggen de plasjes nu omdat het buiten in de tuin te koud is voor onze bejaarde Arvid. Gösta denkt nu ook dat je daar op het trappetje hoort te plassen en doet het er overheen. Straks het trapje maar goed schoonmaken wanneer de sneeuw weer weg is.
Wat ook ongemakkelijk is (voor ons dan) is dat je nu spreekt van winterse omstandigheden. Onder winterse omstandigheden mag je wel met je aanhanger rijden wanneer er precies dezelfde soort banden om zitten als de trekkende auto. Nu hebben wij 'dubbdack' onder de auto dat zijn winterbanden met stukjes metaal erin maar die hebben we niet onder de aanhanger. We zitten nu echt te springen om plaatmateriaal voor de badkamer. We moeten multiplex en gips hebben en vloerplaten. Vandaag lukte het niet om ze te halen, de aanhanger staat ingesneeuwd, we kunnen er niet bijkomen. Wellicht dat het morgen lukt nu er weer sprake is van dooi met 4 graden C. Lukt het niet met onze eigen aanhanger dan moeten we wellicht er eentje huren, ook dat is geen probleem. 

Gisteren was het ook al heel behoorlijk winters. Wij stonden op straat voor de wandeling en ik glibberde met Gösta alle kanten uit. Onder de sneeuw lag een dikke laag ijs. We zijn per kerende post weer naar binnen gegaan. Vanochtend kwam Gerrit om onze winterlaarzen aanzetten en had hij in de kelder ook de plastic schoentjes met spijkers in de zool gevonden die je om de zool van de laarzen heen kunt trekken. Destijds hebben we ze in Finland gekocht toen we daar waren om het noorderlicht te aanschouwen. Vandaag hebben we met dit hulpmiddel weer heerlijk kunnen wandelen. Echt een uitkomst. 







Kijk wij hebben tegenwoordig de toiletstoel in de deuropening staan :-) Uitnodigend voor het binnenkomende bezoek.

Is het niet prachtig...

Met passen en meten gaat veel tijd verstreken..... Dat was vandaag voor ons van toepassing. De ruwe wanden in de badkamer, waartegen we 15 mm hechthout gaan timmeren hebben we vandaag uitgevlakt. Dat is een heel gemeet met de lange waterpas. Eerst moeten we zoeken naar een uitgangspunt en onderzoeken hoe de muur loopt en als we dat weten moeten we beetje bij beetje de wand opdikken met stukjes plaatmateriaal van verschillende diktes. Vandaag hebben we twee wanden gedaan, nog twee te gaan dus.  Dit is echt het meest vervelende werkje maar ook het werk wat het straks mooi maakt. Hoe mooier waterpas de wanden straks zijn hoe mooier het vinyl erin geplakt kan worden. Wanneer de wanden niet recht zijn gaat de plakker schipperen in de hoeken. Bijvoorbeeld boven strak in de hoek en onder veel ronder. Dat willen we liever niet. Dus we doen ons best de wanden waterpas te krijgen.
Op dit moment hebben we een soort van klimmuur in onze badkamer...kijk maar.




Ondertussen ben ik ook begonnen met het plegen van achterstallig onderhoud. Vandaag de tussenhal en de keuken gedaan. Het is nu weer heerlijk om me heen kijken zonder overal een laagje grijs tegen te komen. Het gaat echt heel lang goed tot de boel op een gegeven moment over mijn vuilgrens heen is. Dan moet ik eerst poetsen. Gerrit ruikt dat het schoon is maar ziet het niet, net zoals hij niet had gezien dat het niet schoon meer was. Ohh dat zou ik soms ook wel willen....


De loodgieter is nog steeds niet geweest voor het verleggen van de afvoeren en de waterleidingen. Het wachten is op het afvoerputje. Wij krijgen een afwijkende maat die nu in bestelling is maar nog niet geleverd. Daar is het wachten nu op. Tot die tijd kunnen we niet werken aan de vloer. 

Wel tot zover maar weer. Heb het goed en ontvang een hartelijke groet van ons!

Wordt vervolgd.....

 

2 opmerkingen:

  1. Een mooi cadeautje al die sneeuw, wij zitten nu ook weer in Zweden (vlak bij Vara) en de kinderen genieten volop van de sneeuw. Jullie zijn weer flink bezig zeg, wat het opdikken betreft, wat een werk om allemaal houtjes te maken op de juiste dikte, je kunt bij de Jem en Fix afstand blokjes kopen van plastic... ben je zo klaar ... https://www.jemfix.se/distansbricka-amp-styrkloss/5140/9041385/

    groetjes,

    Willem Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha veel plezier en geniet van jullie verblijf in Zweden. Leuk voor de kinderen dat ze hier de sneeuw zo meemaken. Vara dan heb je bijna zicht op de eerste kraanvogel :-) De houtjes zijn zo gezaagd hoor, we hebben het materiaal in huis. Het meeste werk is op de wand zelf. Steeds zoeken naar de onregelmatigheden en die opvullen. Maar bedankt voor de tip!!

    BeantwoordenVerwijderen