woensdag 16 februari 2022

De Badkamer en overloop XXI.....Het gips zit in de allrum

Wij wonen naast de kerkt. Oke er zitten wel een paar meters tussen maar toch... grenzend aan elkaar. Om de kerk heen bevindt zich een kerkhof en dat ziet er altijd prachtig uit. Er wordt veel energie ingestoken om het netjes en verzorgd te houden, het is een lust voor het oog.
Wanneer we gaan wandelen lopen we vaak over het kerkhof, iets wat hier gebruikelijk is. We doen dit omdat de hoofdweg nogal stijl loopt en de paden van het kerkhof veel geleidelijker gaan met de haarspeldbochten.  
Op de terugweg van de wandeling van vandaag zagen we bij de uitgang van het kerkhof een mooi wilgenboompje op stam staan. De wilgenkatjes kwamen al uit! Heerlijk het voorjaar is in aantocht!



Na de wandeling het het voederen van de honden zijn we weer naar onze eerste verdieping vertrokken om daar verder te werken aan het plafond. 


Het is gelukt, het plafond zit erin! En ik heb het tweemaal uitgevlakt en het ziet er nu strak uit. We vinden het goed gelukt!


Het nieuwe zolderluik krijgt zo ook al wat meer vorm. Gerrit moet het nu nog aftimmeren met multiplex en daarna moet hij zich uitleven op het maken van het bovenluik en het onderluik. 


We gebruiken plafondplaten met schuine kantjes eraan. Daar zijn we ooit eens mee begonnen en tot nu toe hebben we alle grotere plafonds daarmee gedaan. We hadden nog een paar platen liggen van een eerder project zodat we er deze keer maar drie stuks bij hoefden te kopen. Een goedkoop plafonnetje deze keer.

Wel dit stukje van de allrum begint er nu toch wel al een beetje anders uit te zien. Morgen kan ik het geheel wel witten met de muurverf die we hiervoor hebben gekocht. Fijn dat we nu zover zijn.

Gelukkig is de oorlog vandaag niet begonnen. Putin heeft een deel van zijn troepen teruggeroepen. Het is nog steeds spannend maar de ergste spanning lijkt nu voorlopig geweken. Wanneer Biden zich nu ook wat rustig houdt kan iedereen weer lekker slapen. 

Ontvang een hartelijke groet van ons..

Wordt vervolgd.........




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten