zaterdag 19 februari 2022

De badkamer en de overloop XXIV .....Plinten en panelen

Nou ja.....denk je dat de winter bijna voorbij is en dan valt er zomaar ineens 15 tot 20 cm sneeuw! Maar ohhh ohh wat is de wereld prachtig bij het wakker worden. Alles bedekt met verse sneeuw. Een soort van reiniging zo lijkt het! En na een grijze start komt dan ook de zon er nog doorheen en hebben we blauwe luchten. Dat is het echte wintersport gevoel. En dat terwijl we thuis zijn. Echt heerlijk!


Iets wat wellicht iets minder gelegen kwam is de Undenäs loppet, een loop-event. Die wordt elk jaar in februari gehouden en meestal is er wel behoorlijk belangstelling voor. Vandaag was de deelname wat summier naar mijn idee. Wellicht had de flinke hoeveelheid sneeuw die er was gevallen hier invloed op. Het was in elk geval niet heel lekker lopen lijkt mij.



Onderstaande foto had ik genomen omdat er een heel gezin aan het lopen was, een vader en moeder en twee kinderen. Maar waarschijnlijk zijn ze net verdwenen achter de enorme sneeuwwal want ik zie ze niet terug op de foto.


Wij hadden wel zin in onze wandeling zo met dit wonderschone winterweer en onze honden ook wel. Dus snel de jas aan, muts en handschoenen etc. en naar buiten. Maar het was spekglad. Tot driemaal toe ging ik bijna onderuit en Gerrit ook al twee keer. We hebben onze wandeling vandaag daarom maar kort gehouden, morgen is er weer een dag.


Zo ziet het eruit bij ons in de straat. Waar de sneeuw weg geschoven is, daar is de weg hartstikke glad.


Ja en wij zijn vandaag maar verder gaan werken. We hebben wel zin om de overloop af te maken en met de badkamer verder te gaan. 

Gerrit en ik hebben vanochtend eerst samen de plinten gemonteerd. Omdat we de oude plinten weer hergebruiken is het even zoeken welke plinten waar horen. De plinten slaan we vast met spijkers. Elke keer verwonder ik me er weer over hoe lang die spijkers zijn. Volgens mij kunnen ze wel de helft korter maar dat blijkt niet zo te zijn volgens Gerrit.
Ik ben toen verder gegaan met het schuren en plamuren van de plinten. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan want er zit nogal wat relief in die plinten en allemaal ronde lijntjes. 




De plamuurmessen kunnen hierbij wel in de kelder blijven liggen. Ik gebruik mijn vingers ervoor. Het is echt een pokkenklus!!


Gerrit is van start gegaan met het monteren van de panelen, hier plakt hij de eerste.


Ja en dan wordt het echt mooi! Morgen kunnen we de sierplint er overheen monteren en dan is dit stukje af. Als laatste moeten we nog plafond plinten timmeren maar die hebben we nog niet. Daarvoor moeten we maandag eerst weer naar Karlsborg.


Aan het einde van de middag kon ik de plinten voorzichtig schuren. Maar hoe schuur je plinten met relief. Ik gebruik schuurlapjes met foam en ga dan één voor één langs elk lijntje. Tot slot heb ik vandaag de deurplinten en de rand van het kozijn van het raam nog wit geschilderd en dat staat mooi fris en combineert mooi met het behang.



Zo komen we nu echt een stap verder. Nog één dag of twee en dan is de overloop klaar. Wel de radiator moeten we ook nog schuren en spuiten maar voordat we hiermee aan de slag kunnen moeten we eerst de garage weer schoon hebben. Die garage daar kom ik nu maar niet, het ziet er daar niet uit. Dat is momenteel Gerrit's werkplaats, daar zaagt hij alles. Je kunt je voorstellen hoe dat eruit ziet.

Ontvang een hartelijke groet van ons en...

Wordt vervolgd......



4 opmerkingen:

  1. Ben jaloers op jullie prachtige uitzicht, ik hou zo van sneeuw. Wordt heel mooi hoor met de plinten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu met de nieuwe sneeuw is het hier echt heel erg mooi. Vannacht is er ook weer een beetje sneeuw gevallen en vanochtend tijdens de wandeling was het puur genieten. Eigenlijk nog mooier dan gisteren. Helaas had ik mijn camera niet bij me. Ook wij houden van de sneeuw! De wereld ziet er dan echt zo fris en puur uit. Groet van Johanna

      Verwijderen
  2. Dag Johanna en Gerrit,

    Wat zijn jullie harde werkers en wat wordt het mooi! Mooi dat jullie oude glorie in ere herstellen met het behang(motief) uit voorgaande eeuwen. Erg leuk om iedere klusdag van jullie te kunnen volgen.

    Ben ook benieuwd hoe de badkamer gaat worden. Succes met het vervolg.

    Vriendelijke groet,

    ../Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ha Wilfred! De overloop is nu bijna klaar. het zolderluik moet nog maar dat wordt een opvulklusje (voor als we even moeten wachten). De overloop dreigt echt mooi te worden. Ik moet de sierplinten nog een laatste keer in kleur overschilderen en dan moeten de plafondplinten nog maar veel werk is dat niet meer. We werken nu eigenlijk minder hard dan dat we in het verleden hebben gedaan. Dat bevalt ons goed. Eerst de honden en dan de klus. Leuk dat je reageert! Het vervolg van de badkamer daar zijn wij zelf ook wel nieuwsgierig naar :-) Groet van Johanna

      Verwijderen