zaterdag 26 februari 2022

De badkamer XXVI.....Ingepakt in plywood

Wij doen ons best om in verwondering buiten te lopen en om ons heen te kijken naar hoe mooi de wereld is. Op een dag als vandaag gaat dat iets gemakkelijker. We hebben nog steeds sneeuw al mindert het wel en we hebben een stralend blauwe hemel met zonnig weer. We horen de vogeltjes zingen, elke dag een beetje luider, er is zelfs al een kraanvogel aangekomen op Hornborgasjön. Die laatste hebben we vanzelfsprekend nog niet gezien maar toch....de eerste is er.




De oorlog in Oekraine staat nog steeds vooraan in onze aandacht. We volgen de journaals in het Nederlands en in het Zweeds en lezen de krant om bij te blijven over de meest recente ontwikkelingen. We leven mee met de mensen daar en de mensen die vluchten naar een veilige haven. 

Ondertussen gaan we toch ook door met ons dagelijks leven want ook dat telt. Om energie te sparen voor belangrijker zaken hebben we wel onze kachel weer een graadje lager afgesteld. Dat kan ook prima. Overdag zijn we hard aan het werk en dat houdt ons warm en bovendien schijnt de zon bij goed weer vol op de ramen en wordt het zo lekker warm in huis. We hebben ook alweer flink opbrengst van onze zonnecellen en daar heb ik vandaag de was op gedraaid. De keuken is de plek waar we wonen en daar hebben we het heerlijk warm met het stoken van onze kakelugn.

In de badkamer schiet het nu reuze op. Alle wanden hebben we nu bedekt met multiplex 15 mm. Dat is allemaal goed gelukt. Na het uitlijnen van de wanden staan de platen nu mooi loodrecht op de wanden en zijn de hoeken haaks. Vandaag hebben we besloten om eerst nog een bezoldering te maken in de uitbreiding van de badkamer. Dit om te voorkomen dat de warme lucht tijdens het douchen direct condenseert tegen het koude zolder plafond. Die bezoldering daartegen timmeren we dan het regelwerk van het nieuw aan te brengen plafond en bovenop die bezoldering leggen we isolatie materiaal. Waarschijnlijk moeten we dit doen voordat we de gipswanden gaan aanbrengen.

Op dit moment ziet het er zo uit:






die hebben we niet allemaal gekocht hoor


het toekomstige lichtknopje

hier het deel waar we de zolderplaat gaan timmeren

Wat de laatste foto betreft, zo scheef loopt het allemaal. De platen staan waterpas laat dat duidelijk zijn. Ondertussen hebben we al heel wat kilootjes naar boven getild Gerrit en ik.

Ontvang een vredevolle groet van ons....

Wordt vervolgd.....




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten