zondag 15 augustus 2021

Trainen en nadenken

Om zo ongeveer vijf uur hebben we 's middags altijd even een gezellig momentje. Wij krijgen dan een drankje (koffie, thee of een glaasje wijn) en de honden krijgen dan altijd een kluifje. Soms zijn we zo bezig dat we de tijd wat uit het oog verliezen. Onze honden echter niet! Ze beginnen dan om ons heen te dribbelen en als dat niet werkt dan zet Gösta zwaarder geschut in. Hij begint dan poten te geven, soms wel twee tegelijk!!

 Hij heeft dan zo'n zin in zijn kluifje dat hij niet lager kan wachten. Dit gedrag begint altijd weer na vijf uur 's middags. Wij weten dan hoe laat het is!

Vandaag zijn we net als gisteren naar Karlsborg geweest om te trainen. Wat trainen we dan. Wel we trainen de drukte. Karlsborg is een toeristische trekpleister en er is een plek waar altijd veel kinderen spelen en waar ouders zitten te genieten van het spel van hun kinderen en vaak met een hond aan de lijn. Dat is dus een goede plek om te trainen. Onze Muppets geven nergens meer over en lopen soeverein langs alle andere honden maar Gösta moet er nog wel wat aan wennen. Gisteren en vandaag ging het volgens ons al een beetje beter. Hij vliegt in zijn opwinding niet meer direct naar de 10 maar blijft hangen bij 6. Dat betekent ook dat hij sneller weer rustig is. Wanneer hij weer rustig is krijgt hij een brokje. Vandaag aan het einde van de wandeling konden we zelfs tweemaal een hond passeren zonder een blafje en met aanhoudende aandacht voor het brokje. We zien dit maar als vooruitgang.

De rest van de dag hebben we niet echt heel veel gedaan. Huishoudelijke klusjes en verder zijn we ons aan het oriënteren naar een carport voor de camper nu de winter toch wat naderbij gaat komen. Aanvankelijk dachten we een bouwsel te gaan maken voor onze boot en voor de camper maar dat gaat zo'n groot gevaarte worden dat we hiervan afzien. Dat gaat niet mooi staan naast ons huis. Maar ja wat dan.... 

Veel mensen kopen een tent om hun camper een onderdak te geven.


Efficiënt ..maar we zien dit nu niet direct als een gewenst bouwwerk naast ons huis.


Maar zoiets is bij ons in de buurt niet te vinden. Bovendien willen we de camper in de winter aan de stroom houden en willen we er waarschijnlijk in de winter ook wel mee weg. Dan is een dergelijke winteropslag geen passende oplossing voor ons.

Met een beetje zoeken en wat filosoferen samen, hebben we nu besloten de boot op de kerkgrond neer te zetten deze winter. Daar staat de trailer al de hele zomer en niemand heeft er last van.
Zoals we het nu zien gaan we voor Bosse een carport van een bescheiden formaat bouwen naast ons huis. Een carport die vanaf de wegkant de nodige transparantie heeft maar toch bescherming geeft tegen vuil op het dak en zonlicht op de lak. Hij moet acht meter lang worden en 3.5 meter breed. De plaats wordt naast de oprit in het hoekje waar ook de sauna is. Volgens ons is dat de beste plek. Nu moeten we nog nadenken over het bouwproces. Hoe we dit gaan aanpakken en welk materiaal we gaan gebruiken. In elk geval is het zo dat we nu door iets los te laten (namelijk boot en camper onder één dak), we een oplossing voor Bosse hebben gevonden.

Ondertussen gaan we door met het trainen van Gösta. Hij gaat straks namelijk mee naar NL en daar is het druk. Hij moet leren zich te gedragen t.o.v. andere honden. Voor nu zijn ze allemaal moe van het trainen en wandelen en liggen ze te ronken voor de kachel. Zo hebben wij het lekker rustig.


Kreeg net nog een appje van Louis; hij heeft weer 152,7 km toegevoegd aan zijn 500 km doel . Hij heeft hier bij ons in Zweden goed getraind en we hebben er alle vertrouwen in dat hij het gaat halen. Nog even doortrappen Louis!! en succes!!


Vandaag had hij support: 



Groet van ons en wordt vervolgd.....














 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten