woensdag 25 augustus 2021

Met Bosse naar de garage

We gaan verder met ons lijstje. Een punt van de lijst is de airco van Bosse laten repareren. Niet dat die kapot was gegaan, hij heeft het nog nooit gedaan. In het woondeel van de camper wordt het niet super warm, zeker niet wanneer we de verduistering dicht hebben tijdens het rijden. Toch willen we de airco wel gebruiken om het woondeel iets meer te kunnen koelen. Dit woondeel staat namelijk in verbinding met de garage waar de honden tijdens de reis verblijven. Bij hen wordt het wel te warm. Wanneer het woondeel iets koeler is kunnen we die koele lucht met een ventilator in de garage krijgen waardoor het voor de woefen iets aangenamer is. 
Gerrit heeft een afspraak gemaakt met de garage en gisteren moesten we naar Skövde voor het technisch onderzoek, zo werd er bij de afspraak gezegd. 'Bara felsökning!' We moesten er al om half 10 zijn. Bijna direct na aankomst werd Bosse de werkplaats ingereden. Wij mochten daar niet komen vanwege de Corona maatregelen. Na 15 minuten kregen we het bericht dat de oorzaak was gevonden. Er was een ventiel dat lekte waardoor de koelvloeistof wegstroomde. Dat hadden we al gelezen op internet dat dit een bekend probleem is wanneer een camper langere tijd stilstaat (in de showroom). Eigenlijk moet je in de periode dat je niet reist met de camper elke maand de motor even aanzetten en de airco laten draaien, dan blijft het goed gaan. 
De man die ons vertelde over het probleem zei dat het gelijk ook te repareren was. Mooi dat scheelt ons weer een reisje Skövde heen en terug. Ze moesten een onderdeel, het ventiel denk ik dan, ergens anders vandaan halen omdat het niet meer op voorraad was. Wij hebben rustig in het zonnetje zitten wachten tot Bosse weer klaar was.



Half één konden we de thuisreis weer inzetten. 

De activiteiten van die dag pasten allemaal net in elkaar. 's Middags hadden we om drie uur nog een andere afspraak in Forsvik, tussendoor konden we wandelen met de honden. Al met al geeft het je een gevoel dat je het druk hebt zo'n dag maar uiteindelijk valt dat in de realiteit erg mee. De afspraak in Forsvik was met twee iets oudere mensen. Het hele leuke was dat we ervaren dat de communicatie in het Zweeds al steeds beter gaat. Nu sprak de man ook heel lekker langzaam en duidelijk maar toch is het heerlijk om niet steeds te hoeven vragen van 'Förlåt! Vad så du?' Soms ook hoor ik Gerrit een telefoongesprek afhandelen en hoor ik hem zinnen of woorden gebruiken waarvan ik dan versteld sta. Er zit nog steeds wel vooruitgang in. Fijn is het voor ons ook dat we, nu we de twee vaccinaties hebben gehad, weer wat meer contact met anderen kunnen aangaan. Dat heeft al met al toch een jaartje stil gelegen. Want ja...samen praten we Fries en daar leer je geen Zweeds van.

Eenmaal thuis kregen we nog het droevige bericht van het overlijden van een leeftijdgenoot van ons. De echtgenoot van een voormalige collega van Gerrit. We bemerken dat dit ons diep raakt. De rest van de avond zijn we dan ook wat stil, een ieder in eigen gedachten en het gevoel dat je zo met lege handen staat ten opzichte van de persoon die achterblijft. Ons hart is bij haar.

Vandaag staat de poets op het lijstje, niet dat we zin hebben..... wanneer je eenmaal bezig bent is het ook zo weer aan kant.

Ontvang allen een hartelijke groet van ons beiden en,

Wordt vervolgd..........




Geen opmerkingen:

Een reactie posten