maandag 23 augustus 2021

Alweer een lijstje

De afgelopen twee dagen hebben we prachtig zomerweer! lekker weer om buiten dingen te doen. Gisteren, dat was zondag, hebben we een tochtje met de boot gemaakt. Op de motor want er stond bijna geen wind. We zijn naar Brosundet gevaren en weer terug.

het varen op het Vikenmeer is nog altijd wel een beetje spannend. Niet wanneer je in de vaargeul blijft, die is goed aangegeven en daarbinnen is niet aan het handje. Maar wanneer je buiten de geul gaat varen moet je heel alert zijn op de stenen. Het Vikenmeer is berucht om zijn stenen. Gelukkig staan ze op de kaart goed aangegeven maar dan moet je altijd nog het beeld van de kaart overbrengen naar de realiteit. Een deel van de stenen kun je goed zien omdat ze boven het wateroppervlak uitkomen maar een deel van de stenen zit ook onder water. Dat is dan wat minder.
Wij varen op veilig zodat we geen gekke dingen meemaken. Even lekker aan de walkant gaan liggen met de boot is er niet bij, hooguit ergens voor anker.
We hadden een heerlijk tochtje, koffie meegenomen met iets lekker erbij, de zon scheen volop en het was heerlijk warm. Wat wil je nog meer. IK denk dat dit ons laatste zomerse tochtje is geweest dit jaar.


Vanochtend hebben Gerrit en ik een lijstje gemaakt van dingen die we moeten doen. Het lijstje is weer lang genoeg. Een van de dingen die erop staat is het schoonmaken van de camper, van binnen en van buiten. De taakverdeling was Gerrit buiten en ik binnen. Ik heb alles gepoetst en gesopt en gezogen en nu is Bosse weer stralend schoon. Toen ik klaar was met de binnenkant heb ik Gerrit nog maar even met de buitenkant geholpen. Die was ook echt wel aan een beurtje soppen toe, dat was er nog niet van gekomen zolang we hem hebben.



Hij is nu zo schoon die Bosse, hij straalt ons weer tegemoet!


Twee stofzuigers, Gerrit heeft de hele garage uitgezogen, daar waar de honden slapen terwijl ik binnen met de stofzuiger in de weer was. Morgen gaan we met Bosse naar de Fiat garage. De airco werkt niet. Nu is de warmste tijd wel voorbij denk ik zo maar je wilt toch wel graag dat de boel het doet. Dus morgen vroeg uit de veren voor een ritje Skövde.
Op het moment van schrijven van dit blog is Gerrit in de weer met ons alarm systeem. Dat moet ge-update worden en ik wil graag dat de camera weer aangesloten wordt. Het wil niet vlotten met de aansluiting maar ik denk dat het uiteindelijk wel goed komt.



Na weer een dag hard werken kunnen we al een aantal zaken van ons lijstje wegstrepen. Daar doe je het tenslotte toch voor...

Ontvang een hartelijke groet van ons en ...
Wordt vervolgd.........



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten