dinsdag 10 augustus 2021

Nås in Dalarna


We hebben heerlijk drie dagen aan het Uskenmeer gestaan precies tussen de stadjes Nora en Stora. Het uitzicht verveelde niet. We hadden wisselend weer met af en toe zomerse zon en ook af en toe een flinke onweersbui. 


Wat we zoal doen wanneer we op een camping staan, wel niet heel veel. Lezen, wandelen en genieten en dat is voor ons genoeg.

Gisteren, maandag, zijn we verder gereden, nog ietsje noordelijker. Van Stora over Kopparberg en Grängesberg (geen mooie steden voor zover wij het hebben gezien) verder trekkend naar Grangärde, Björbo om uiteindelijk in Nås op de camping uit te komen. Een prachtige rit door een heel mooi gebied van Dalarna. Nås camping, gelegen aan de Västerdalälven, is een heerlijke plek om te staan. 


We kwamen aan bij zonneschijn, zetten Bosse neer en besloten de luifel uit te zetten. Net toen we daarmee bezig waren, zo 5 minuten na aankomst, ontstond er een wolkbreuk. We stonden net onder de luifel en het water kwam met liters van het tentdoek afstromen. Dat was dus even een gelukje dat we droog konden staan.

De camping Nås ligt in Vansbro kommun en zoals ik zei is de rit er naartoe een prachtige. Het is een waterrijk gebied en je kunt er goed vissen, als je hiervan houdt. De camping is niet heel groot, er zijn vele plekken met stroom en ook plekken zonder stroom en een aantal stuga's. De sfeer is er gemoedelijk, de campeerplekken lekker ruim. Het varen met een kano zit bij de huur van de campingplaats in, Geen extra betaling voor de douche, dat is ook altijd fijn. Voor ons is een noviteit dat je zelf de aanmelding kunt doen door de QR code op je plek in te scannen die je vervolgens in een formulier brengt wat je kunt invullen. Wij vinden dit reuze handig. We zijn eerder op deze camping geweest, een aantal jaren geleden, nu heeft de camping nieuwe eigenaars. Nederlandse mensen afkomstig uit Rotterdam. Dat zal wel een heel verschil zijn in beleving om nu in zo'n rustige omgeving te wonen. Langs de grusweg naar je werk, zonder file, met vriendelijke mensen om je heen die je groeten en een praatje willen maken. Nås is een klein lieflijk dorpje met een kleine supermarkt waar je vanaf de camping wandelend kunt komen. Een aanrader, deze camping.







Dalarna is sowieso een mooie provincie maar dit deel zo langs de Västerdalälven is heel mooi vind ik.


Halverwege de reis naar hier hebben we een korte tussenstop gemaakt voor een koffiepauze. We stonden aan een klein haventje met een prachtig uitzicht.


Voor de honden geen luxe want die warmen aardig op zo in de garage. Daar moeten we nog een oplossing voor vinden. Gerrit heeft al een ventilator ingebouwd die de lucht er goed ververst maar de temperatuur loopt er nog steeds hoog op. We starten zo in de zomer bij 19 graden maar na 1.5 uur rijden zitten we al op 24 graden. Dat is voor Gösta te warm. met de camera kunnen we de honden overigens goed in de gaten houden en we lezen continu de temperatuur af. Iets vaker een stop om af te koelen, zo doen we het nu.

De honden gedragen zich goed op de camping. Alleen bij aankomst is Gösta een beetje onrustig van alle nieuwe prikkels. Die proberen we met een hulpmiddel een beetje te reduceren en dat werkt uitstekend. Heeft hij de hoed op dan gaat hij lekker liggen slapen en raakt hij niet overprikkeld.


Het plan is hier twee dagen te blijven. Wat we verder gaan doen dat weten we nog niet. Dat is het prettige van vakantie, doen wat er op dat moment in je opkomt....... heerlijk!

Ontvang een hartelijke groet van ons beiden en.....wordt vervolgd.......!

















 

2 opmerkingen:

  1. Ha ha ha! Die laatste foto. Prachtig. Ik moet altijd twee keer kijken als ik Gösta naast de andere honden zie. Wat is die groot! Mooi om te lezen dat het jullie het daar prachtig vinden. Goed om op te slaan voor een toekomstig bezoek.

    Groeten uit Hoogeveen,
    Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Gösta is echt een reus, wij zeggen altijd 'hij is zo lief als dat hij groot is'. Het gebied waar wij waren, zo in de buurt van Borlänge-Grangärde vind ik echt mooi, een mooi stuk Dalarna. De camping in Nås is niet te groot en heerlijk rustig. groet Johanna

      Verwijderen