dinsdag 17 augustus 2021

Jan van Aken 'De ommegang'

Gisteren waren bij het klaarmaken van ons ontbijt bijna alle producten die wij daarbij gebruiken op. Dat betekende boodschappen halen in Mariestad. Dat kwam niet helemaal slecht uit want het regende bijna de gehele dag.

De natuur kan echt nog wel een slokje water gebruiken maar ons verveelt het redelijk snel dat grijze herfstweer. Daarvan hebben we denk ik in NL genoeg gehad. Half vier waren we weer thuis en konden we net de honden even uitlaten voor de volgende bui. We hebben zelfs 's ochtends de Karl-Johan alweer aan met een klein beetje hout. Op dit moment voelt het een beetje alsof de zomer al wat voorbij is. Dat is natuurlijk niet zo maar toch al dat grijs!

Vandaag dinsdag begon eveneens met regen. Maar gelukkig zo halverwege de dag trok het grijs weg en werd het prachtig zonnig weer. We gingen rond het middaguur een wandeling naar het Vikenmeer maken. De wandeling begon met 17 graden C. Dus ik de lange broek aan en een trui met lange mouwen maar halverwege de wandeling had ik daar al grof spijt van. Oei wat had ik het warm. Vest uit en trui uit en al zwetend heb ik de wandeling afgemaakt. Thuisgekomen weer snel de korte broek aangedaan. Het is de hele dag mooi weer gebleven.

Viken zuid

Viken noord


haventje bij Näs waar onze boot ook ligt

's Middags hadden we nog een boodschap in Karlsborg en voordat we goed en wel weer thuis waren aangekomen was de dag al voor een groot deel voorbij. Gerrit heeft zich toen nog bekommerd over de trekhaak van de Volvo die voor de a.s. keuring weer afneembaar moet zijn en ik heb me bekommerd over de witte was. Niet heel spannend allemaal. De rest van de dag heb ik zitten lezen. Ik heb een mooie historische roman van Jan van Aken 'De ommegang'. Het pakt me vanaf de eerste woorden, een echte page turner. Ik ben er wel even zoet mee 650 pagina's. Gerrit heeft het boek net uit en vond het zeer de moeite van het lezen waard. Meestal lees ik tegenwoordig Zweedstalige romans maar voor dit boek maak ik nu een uitzondering. Moet wel eerlijk zeggen, dat Nederlands... dat leest gemakkelijk weg :-)

Wel dit was het weer voor vandaag. Niet veel, niet spectaculair maar zoals ons leven er nu uitziet.


Hartelijke groet van ons beiden!

Wordt vervolgd....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten