vrijdag 7 mei 2021

Toch nog even

Vadstena haven

Zo we zijn weer even op stap. Hemelsbreed ongeveer 40 km, we staan nu namelijk aan de andere kant van het Vättern bij Vadstena. Wanneer we hard roepen kunnen S en Fr. ons in Hjo wel horen, dat ligt namelijk net aan de andere kant van het water.


Officieel kunnen we niet rijden omdat we geen ruitenwisser hebben, althans niet een goed functionerende maar we hebben even gekeken naar het weer en gezocht naar een deel waar tot zondag de regen achterwege zal blijven. Dat was richting oost. Östra Götaland. Volgens de weerapp blijft het daar tot zondag droog. Kijk en dan hebben we geen probleem en daarom zijn we toch weer even vertrokken. Eén nachtje proefkamperen dat was wel wat weinig vonden we. We wilden iets langer.


We hadden gisteren bij de Lidl nog een grasmatje gekocht voor in de garage. Anders is het wat een raar gezicht wanneer de hondenmanden daar zo kaal op het plywood staan. Zo lijkt het een stuk meer aangekleed. De honden willen er graag in. Ze staan bij de auto te dringen en maken zelf de sprong van zo'n metertje hoog om in de mand te kunnen komen, zelfs Gösta die toch echt nog niet zo'n held is in het springen.

Vadstena is echt een schitterend stadje. Twee jaar geleden zijn we hier in de zomer geweest en hebben we alle bezienswaardigheden uitgebreid bekeken. Zie hier en of hier.
Nu staan we op de camperplaats bij de haven. We staan hier niet alleen, de hele plek staat nu vol. We hebben een prachtig plekje vlak aan het water. 


Vanavond hebben we met de honden een wandeling door de stad gemaakt. Het licht was prachtig en hieronder volgen wat foto's.




Toen we vanavond tegen negenen weer terug naar Bosse liepen ging de zon net heel mooi rood onder.


En de kleuren worden steeds maar mooier naarmate de avond vordert.



Een mooie foto om deze post mee af te sluiten.

Gerrit en ik wensen jullie allen een heel fijn weekend toe en 

Wordt vervolgd.....












 







 

2 opmerkingen:

  1. Hej Johanna,
    Prachtige foto's van een prachtig stekje, waar wij ook zo graag heen gaan. Even langs gaan op heen op terugweg al jarenlang en altijd genieten wij daar of het nu zomer of winter is.
    Dankzij jullie tripje kijk we nu weer even mee, en proeven en voelen hoe mooi het daar is. Zo fotogeniek en sfeervol!
    Ik kan iedereen aanraden om door het oude gedeelte te dwalen, de kerk, de straatjes, de konditori, het kasteel, de haven en omgeving, in de winter het ijs etc.
    Dank voor het delen, en geniet van jullie proefreisje.
    Groet, Jet


    BeantwoordenVerwijderen