zondag 2 mei 2021

Ons eerste reisje met Bosse

 

 
Het is zover, we zijn op stap. Zaterdag hebben we Bosse schoongemaakt en ingepakt en daarmee wordt hij al meer van ons zo met onze eigen spulletjes erin. Vanochtend hebben we eerst rustig aan gedaan en aandacht gegeven aan de honden. Die waren gisteren wel een beetje van slag door ons heen en weer geren.


vertrek

Zo rond een uur of twee zijn we vertrokken. Niet ver hoor naar Torsö dat is een eilandje ten noorden van Mariestad, daar waar we altijd boodschappen halen. Een klein uurtje rijden. In Mariestad had ik eerst even snel een paar boodschapjes gehaald en ook een taartje gekocht. Zo konden we onze eerste rit samen even vieren.

Op het eiland is een kleine camping aan het Vänern. Zo vroeg in het seizoen staan er maar een paar gasten en wij konden er dus prima een plekje vinden. We hebben de hele namiddag heerlijk buiten in het zonnetje gezeten. Opvallend hoe lekker rustig de honden bij ons zaten. De reis is ook boven verwachting verlopen. Gerrit heeft in de garage van Bosse een tweede vloer gemaakt die zo'n 40 cm boven de bestaande vloer ligt. Op die vloer hebben we de hondenmanden neergelegd en zo hebben ze royaal de ruimte en kunnen ze lekker en veilig liggen. Onder die vloer kunnen we nu ook nog van alles opbergen. Er is verlichting in de garage en we bewaken de honden met een camera. De hele rit hebben ze heerlijk rustig liggen slapen.


Op Torsö hebben we eerst even een kleine wandeling gemaakt. Mijn goede knie speelt namelijk een beetje op van al dat trappetje op en trappetje af van gisteren. Ik doe het even iets rustiger met de wandelingen.

Maar het is hier prachtig en echt genieten. Op dit moment, zo rond een uur of half negen 's avonds hoor ik niets anders dan vogelgeluiden. De honden hebben binnen in het woondeel van de camper hun plek gevonden en liggen een beetje te soezen, Gerrit verdiept zich in de handleiding en loopt af en toe naar het bedieningsscherm van de boordcomputer. We hebben nu verlichting, de plisségordijntjes van de ramen voor in de stuurcabine zijn al eens open en dicht gegaan en zo gebeurt er van alles om me heen.




Onder het bed bevindt zich de garage. Daar gaan de honden slapen. Nu hoop ik maar dat ze niet al te veel winden laten 's nachts. Mocht dat al het geval zijn dan hebben we in het dakluik boven het bed gelukkig nog een ventilator zitten die we aan kunnen doen. Zo moeten we het denk ik wel uit kunnen houden maar daarover een volgende keer wat meer. 



Uiteraard hebben we nog een lekkere warme deken voor in de mand maar daar ligt het volk nu op te pitten in de keuken. 



Tot op dit moment verkeert alles en iedereen in volledige harmonie, wat wil je nog meer voor een eerste reisje....

Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd........




Geen opmerkingen:

Een reactie posten