zondag 30 mei 2021

Weer thuis met heerlijk weer

Gisteravond toen we thuiskwamen hadden we dan voor het eerst bijna de blaren op de billen van het zitten. De laatste rit van dit reisje was een lange maar ook een heel mooie en een leuke. 


We reden vanaf de camping Odensvi gelegen in noord Småland richting Jönköping. Ergens op dat traject wonen Heiko en Joke die we niet kennen maar toch ook weer een beetje wel. Ook zij houden een blog bij en zodoende kwamen we elkaar digitaal al tegen maar in levende lijve hadden we elkaar nog nooit gezien. De Corona kwam ertussen. Maar inmiddels hebben zij en ook wij een eerste vaccinatie gehad en zodoende vonden wij het nu vertrouwd genoeg om te onderzoeken of ze thuis zouden zijn zodat we met elkaar kennis konden maken. Het was nog wel een aardig reisje om er te komen omdat Heiko en Joke in een prachtig merengebied wonen. Maar meren daar kun je vaak niet dwars doorheen, je moet er omheen. Al zigzaggend zijn we naar hen toe gereden. En we hadden geluk, ze waren thuis en hadden koffie en thee en taart en gezelligheid. We hebben een hele poos bij hen zitten praten over van alles en nog wat maar vooral over wat hen heeft bewogen om naar Zweden te verhuizen. Het werd een geanimeerd gesprek! Foto's heb ik er niet van, ik vind het altijd moeilijk om bij iemand anders thuis de boel op de foto te zetten met als doel het op mijn eigen blog te plaatsen. Wellicht plaatst Joke wat foto's op hun blog. Wij vonden het erg leuk om kennis te maken in de werkelijkheid en onze dank voor een meer dan hartelijke ontvangst.

Laat op de middag zetten we onze reis voort waarbij we als eerste het kompas hadden ingesteld op Jönköping, de onderkant van het Vätternmeer. Vanaf daar reden we heel mooi langs de oever van het Vättern naar Hjo. Ja en dan kunnen we het niet laten om ook even bij Fredrik en Suzanne langs te gaan. Gelukkig waren ook zij thuis. Ze hadden er een dag hard werken op zitten met het opruimen van hun garage. Wat een ruimte nu! We kregen nog even een lichte maaltijd voorgeschoteld en we hebben natuurlijk even gepraat over de nieuwe baan van Suzanne maar ook over hun gezamenlijke belevenissen van de afgelopen tijd. Half tien 's avonds werd het dan toch echt tijd voor het laatste traject naar huis.


Vanochtend na het ontbijt buiten op het terras zijn we direct de tuin ingedoken. We zijn toch echt maar anderhalve week weg geweest maar oh...oh..wat een werk te doen. Gerrit merkte nog op dat we nooit weer mest over de tuin gaan strooien, het gras stond bijna tot aan de dakgoot :-)

De hele dag heb ik op de zitmaaier gezeten en Gerrit heeft alle kantjes en hoekjes gemaaid met de handmaaier en de trimmer. (vanwege mijn knie hebben we de taken even omgedraaid). De eerste drie uur met de maaier op stand twee zonder opvangbakken, de tweede twee uur met de maaier op stand twee met opvangbakken. Aan het einde van de middag heeft Gerrit het stuur nog even overgenomen en ben ik begonnen met het ontgrassen van de ruimten tussen de tegels in de paden in de tuin. Dat kan immers mooi zittend op een krukje.




Zo... het voelt weer een beetje als brand meester in de tuin, al weet je natuurlijk dat dit maar van korte duur is. We zullen deze week nog wel een keertje moeten maaien. Moe maar voldaan hebben we zittend op ons terras het laatste glaasje wijn van deze vakantie gedronken. We hadden een prachtig reisje waarvan we erg hebben genoten en we vinden het heerlijk om weer thuis te zijn.


Vanavond na het opruimen van alle spullen hebben we nog even een rondje door de tuin gemaakt. Onze Seringen heg staat dit jaar heel mooi in bloei.

En hij is nu al anderhalve meter hoog, dat gaat lekker dus!


Vorig jaar heeft Gerrit voor zijn verjaardag een Prunus gekregen. Die hebben we voor in de tuin geplant. Dit jaar bloeit hij voor de eerste keer, hij staat er prachtig bij.



En als laatste nog weer even nadenken over de carport die er nog moet komen voor Bosse en de boot. Wanneer elke gedachte die we erover hebben zich zou laten uitbetalen, hadden we de carport nu al gefinancierd gehad. Het laatste plan is dat hij hier (op onderstaande foto) gaat komen.


zo nu weer op naar het 'gewone' leven!

Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten