donderdag 22 april 2021

Weer winter


Die korte broek van dinsdag dat was waarschijnlijk de weergoden verzoeken. Had niet gemoeten :-) Toen ik vanochtend vroeg, ik meen dat het een uur of half zeven was, even naar beneden ging om mijn benen en rug te strekken vond ik het al wonderbaarlijk licht. Toen ik naar buiten keek zakte me de broek af. De wereld was wit!! Na twee dagen zomer en één dag voorjaar zijn we terug in de winter. En het sneeuwde als een tierelier hier bij ons. Snel heb ik mijn camera gepakt voor het nemen van een aantal foto's voor het geval niemand me zou geloven.



Het plan was vandaag de boodschappen te gaan halen. Tegenwoordig doen we dit eens in de twee weken en is er iets op dan kopen we dat er snel even bij. Vandaag dus na het ontbijt de auto in op stap naar Mariestad. Daar zijn de winkels ruim en kunnen we goed afstand houden. Bovendien kunnen we daar de zaken kopen die we hier in de buurt niet kunnen verkrijgen. Zoals bijvoorbeeld Amandelmelk zonder suikers en Soja yoghurt zonder suiker, biologisch vlees en evenzo de groenten (in de kleur groen en van boven de grond). Op de donderdagochtend ben je nog net even voor de drukte uit. Wij doen een mondkapje op maar we zijn in de minderheid. 

Toen we wegreden lag er in onze voortuin en op de auto een aardig laagje sneeuw. De temperatuur bleef boven het vriespunt gelukkig, want stel je voor met al die ontluikende knoppen. Maar nog steeds dikke vlokken. 

                                          Zie de sneeuw en wij hadden net gistermiddag nog even mest gestrooid op de tuin.


De weerapp voorspelde aanvankelijk de gehele dag sneeuw. Wij prijzen ons gelukkig dat we de winterbanden nog om de auto hebben. Volgend jaar kunnen we ze niet meer gebruiken zodat we ze nu ietsje langer laten zitten om ze zo nog wat af te rijden. 

Toen we richting Mariestad reden minderde de hoeveelheid sneeuw op het land en hield het op met sneeuwen. Bij Mariestad aangekomen zagen we een scherpe scheiding tussen de bewolking waaruit de sneeuw was gevallen en blauwe lucht. De rest van de dag scheen de zon en steeg de temperatuur naar 10 graden. Ik hoop maar dat dit nu echt de laatste sneeuw is en dat het nu voorjaar en zomer gaat worden.

Gerrit is nu ruim één dag na de vaccinatie. Gisteren had hij een heel klein beetje hoofdpijn en voelde hij zich wat moe, vandaag is alles weer oke en merkt hij niets meer van de vaccinatie. 

We hebben deze week ook bericht gekregen van de camperdealer met de toezegging dat we onze camper volgende week vrijdag kunnen ophalen. Spannend! Er is een beetje vertraging ontstaan omdat er een corona uitbraakje was in de zaak. De verkoper die ons koopproces had begeleid werd1.5 week na onze koop ziek met een positieve test en ook de hoofdmonteur die ons nog had geadviseerd in de aanpassingen voor onze honden werd ziek. Suzanne vroeg zich al af of wij wellicht de silent spreaders waren  geweest. Daar kan ik me helemaal niets bij voorstellen. Wij leven hier in onze corona bubbel, we treffen niemand, blijven op afstand en hebben totaal geen klachten gehad. Bovendien hebben wij steeds voldoende afstand van deze en andere mensen gehouden. 

In Hjo, waar S en Fr. wonen liep het ook even een tijdje uit de hand. Op een gegeven moment waren er wel 100/10.000 nieuwe besmettingen per week. Wij zijn er dan ook even niet geweest om die reden. Vandaag zagen we dat de getallen weer pas lopen met die in de rest van onze provincie en dat is 56/10.000 Ook over een periode van een week. Ik lees net in de krant dat onze provincie fase 3 ingaat met de vaccinaties. Dat is de groep waar ik in zit. Hoop maar dat het niet al te lang meer gaat duren.

Ontvang een hartelijke groet van ons! 


Wordt vervolgd.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten