zondag 18 april 2021

Een wat plotselinge feestdag

 

Vanochtend eerst maar  een foto gemaakt van de violen die dit jaar op de palen van de oprit staan. Alles heeft recht op aandacht zelfs violen! Dit jaar witte met een donker paars hart en violen in oudrose. Ze moeten natuurlijk nog een beetje uitgroeien maar met het weer dat we vandaag hadden zal dat prima gaan. Wat hadden we een heerlijke dag! De temperatuur steeg tot wel 16 graden en uit de wind en in de zon werd het denk ik wel 20 graden C.

In alle onschuld stonden wij vanochtend op en tijdens het ontbijt zochten we even contact met Femke en Louis. Zij hadden twee weken lang schilders in- en buitenshuis aan het werk gehad en we kregen al foto's van prachtig schilderwerk toegeappt. Dus even bellen. Het verging hun goed en ze waren blij met het resultaat al had Louis, kritisch zoals hij kan zijn, nog wel een paar plekjes gevonden die nog even aangestipt moesten worden. Prima! zo hoort het. Je betaalt voor vakwerk en dan wil je het ook zo afgeleverd hebben. De schilders hadden tenslotte ook taart bij de koffie gehad :-)

Tijdens het telefoongesprek ontvingen wij van hen een felicitatie. Wij keken elkaar even aan en toen wisten we het weer. Vandaag is immers de dag waarop wij 41 jaar zijn getrouwd, onze huwelijksdag!! Ohhh ik had niet eens een taartje gebakken :-(

Wat is geheugen toch een raar ding! Ik had de afgelopen week nog wel gedacht dat we dit jaar 41 jaar getrouwd zijn en ook dat Gerrit binnenkort jarig is maar die twee had ik niet aan elkaar verbonden. Dat was dus even een verrassing vanochtend! 
We hebben er een mooie dag van gemaakt, want 40 of 41 beide jaren zijn even belangrijk. We zijn erg blij met elkaar en willen zo'n dag ook heerlijk vieren! De mogelijkheden zijn natuurlijk beperkt, we kunnen nog niet lekker uit eten gaan of ergens een glas wijn drinken maar wat wel kan is het vieren in de natuur. En zeg nu zelf....wat is er nu mooier dan een heugelijk iets vieren in de natuur! We zijn richting Askersund gereden dwars door Tiveden Nat. Park en lekker over allemaal binnenpaadjes. We zijn langs weggetjes gereden waarover we nog nooit waren gegaan. Tenslotte kwamen we uit bij Utnäset natuur reservaat.





Een gebied aan de scherenkust van het Vättern, het langgerekte meer in de zuidpunt van Zweden. Hier kun je een prachtige wandeling maken van 5 km geheel langs die scherenkust. Met het uitbundig weer van vandaag echt heel erg mooi. We hadden alle woefen mee en zelfs onze oudjes vonden het heerlijk hier te wandelen al gaf onze wandelapp aan dat we zo'n 20 verdiepingen hadden gelopen. Een pittige wandeling dus maar echt heerlijk en zo mooi!! 

We zijn door het bos weer naar huis gereden, en hebben nog eventjes bij Granvik gekeken maar daar was nog niet veel te beleven. Weer tuis hebben we op de altan samen een glas wijn gedronken en hebben we genoten van de ondergaande zon.



Hoe romantisch wil je het hebben op je trouwdag!!  Wel het was dus een beetje plotseling maar we hebben er samen met de woefen een prachtige dag van gemaakt. Op naar de 42 jaar samen!

Ontvang een hartelijke groet van ons en..

Wordt vervolgd........

































Geen opmerkingen:

Een reactie posten