maandag 5 april 2021

En vit påsk


Zo ging ons paasweekend van start met prachtig zonnig lenteweer. Het was zo lekker warm dat we in onze wintervesten konden wandelen. De jas hoefde niet aan. Eerste paasdag hebben we een lange wandeling gemaakt langs Lilla Näs dat helemaal bovenop de top ligt die je op deze foto kunt zien. Een wandeling met een lekker klim en een lekkere afdaling. We zijn er ongeveer twee uurtjes mee zoet geweest. Op de terugweg liepen we het laatste kleine stukje langs de weg die naar Undenäs gaat. Dit is een prima weg met wel wat bochten maar alles is er goed te overzien. Tot onze verbazing zagen we deze auto in de greppel geparkeerd staan. Mogelijk een gevolg van overstekend wild??? In elk geval is het een Audi en Ove (die van de film Ove) zei het al: 'Audi is vier nullen op de gril en één nul achter het stuur'. Daar laat ik het verder maar bij.


Na de wandeling hebben we buiten in het zonnetje thee gedronken waarna Gerrit in de tuin wat dingetjes is gaan doen en ik in huis andere dingen heb gedaan.

Heel vroeg in de ochtend vanochtend was ik even naar de keuken gegaan om daar water te drinken en even de benen te strekken. Toen ik zo rond vijf uur weer naar boven wilde gaan zag ik tot mijn verwondering dat de wereld helemaal wit was. 

Toen we 's ochtends opstonden was de wereld nog steeds wit. Wat een voorjaar. Geen witte kerst maar wel een witte paas.

Het bleef vandaag de hele dag flink koud. De hele ochtend zo'n beetje onder nul. Vroeg in de middag steeg de temperatuur naar ongeveer drie graden boven nul en hebben we met de honden een lekkere wandeling gemaakt. De ene dag zit je in de zon en in je hemdje thee te drinken, de andere dag loop je in je winterjas met een dikke sjaal om en handschoenen aan. Dat is april!

Na de wandeling hebben we een aantal klusjes gedaan van ons werklijstje. Ik schrijf dan wel van we maar het was Gerrit die de klusjes deed. Ik zat op de bank om uit te zoeken of ik nog wat meer geheugen in mijn telefoon vrij kon maken. Hij loopt aan alle kanten vast en ik kan zelfs de updates niet meer uitvoeren. 

Ik heb wel ongeveer 1 GB ruimte gewonnen maar steeds nog niet voldoende voor de systeemupdate die in de wacht staat. Had ik bij de aankoop maar voor ietsje meer geheugen gekozen.... dom! Eindelijk heb ik ook mijn apple ID aangepast. Die stond nog steeds op mijn praktijknaam en naarmate de tijd verstrijkt voelt dat toch een beetje vervreemdend. Dat is nu gefixt.

Ondertussen wachten we wel een klein beetje op het moment van vaccineren. Een aantal dagen terug stond er in de Dagens Nyheter, dat is de krant die wij digitaal lezen, dat alle mensen die 65 jaar zijn voor 16 mei hun vaccinatie zullen krijgen. Dat is de groep waar Gerrit dan ook onder valt. Het volgende bericht was dat Zweden de komende weken dubbel zoveel vaccins zal ontvangen en dat alle volwassenen voor één juli hun eerste vaccinatie zullen krijgen. Dus mogelijk dat ik een maandje later dan Gerrit aan de beurt ben. Steeds vaker horen we van mensen die we in ons dorp tegenkomen dat ze de vaccinatie hebben gehad. Ze voelen zich dan erg opgelucht en ook een beetje overmoedig omdat er een wereld voor ze opengaat. Dat zijn dan ouderen die worden gevaccineerd met het Astra Zeneca vaccin. Mensen jonger dan 65 krijgen in Zweden het Pfizer vaccin. Dus mogelijk Gerrit het één en ik het ander. We zullen zien.

We hebben verder een heel rustig paasweekend en veel meer dan dit valt er niet over te schrijven.


Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd.......



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten