woensdag 14 april 2021

We vieren het leven

Vandaag hebben Gerrit en ik een blijde dag! Onze stemmingen zijn redelijk stabiel maar vandaag lijkt het hart een sprongetje te maken en dat is alleen maar fijn. Nu slaap ik de laatste tijd ook heel goed voor mijn doen (in onze nieuwe slaapkamer) en dat is iets wat natuurlijk ook helpt. Loon naar werken zullen we maar zeggen.
Gisteren zijn we nog even naar Stenstorp gereden om nog een aantal zaken rond de camper door te nemen. Er moeten nog een aantal aanpassingen worden uitgevoerd en dat hebben we gisteren nog even doorgenomen.  Hij komt over ongeveer twee weken en we hebben er zin in. Onze caravan die ruilen we in, die kunnen we zaterdag uit de winterberging halen. Dan hebben we ruim voldoende tijd om hem leeg te halen en nog wat schoon te maken, maar dat laatste had ik ook al gedaan toen we hem in de berging plaatsten dus hopelijk valt dat mee. 
Op de terugweg hebben we bij de Hemtex in Skövde nog een dekbedovertrek aangeschaft voor campergebruik. Die zit nu in de was en komt morgen aan de lijn. Ook heb ik daar twee lakens voor Femke op de kop getikt. Even een foto genomen en goedgekeurd. Zo helpen we elkaar een beetje door deze tijd heen. Die lakens doe ik dan gelijk ook maar even in de was dan is dat ook maar weer klaar. 
Een andere boodschap was het afhalen van een nieuwe zonnebril. Ik heb er nu eentje met glazen op sterkte gekocht. Het is anders zo'n gedoe met een zonnebril wanneer je een bril draagt. Vaak loop ik dan met twee brillen op, mijn gewone voor de correctie en de zonnebril daar overheen. Geen gezicht natuurlijk en zo zwaar op de neus die twee brillen. Wel ik moet zeggen een heel gedoe hoor het kopen van zo'n bril op sterkte. Bij de aankoop had ik aangegeven dat ik geen oogmeting wilde. Ik wil nu in deze Corona tijd namelijk niet met een onbekend iemand, die ook nog eens vlak voor je neus zit, in een klein hokje zitten. Ik weet mijn sterkte omdat ik altijd zelf mijn contactlenzen, die ik ook wel draag, bestel. De verkopende partij achter de toonbank wilde mijn bestelling maar amper accepteren, ik moest me wel heel bewust zijn dat ik nu geen garantie kreeg op de bril en dat ze er niet voor kon instaan dat de bril me goed zou bevallen... en omdat ik ook wel lenzen draag werd het allemaal nog ingewikkelder dat moest ik me wel realiseren...en of ik ook lid wilde worden van het winkelmerk want in dat geval kwam ik wel voor garantie in aanmerking. Ik werd er bijna een beetje kriegel van. Aan de andere kant snap ik ook heel goed dat ze vakkundig en precies een bril willen aanmeten. Ik wilde echter gewoon een zonnebril met voor het ene oog een correctie van +2.25 en voor het andere ook + 2.50. Heb aangegeven dat ik alles snap en het risico zelf draag en geen lid wil worden van de winkel en ook geen garantie hoef. Het antwoord was dat ik het dan zelf maar moest weten. Gisteren kon ik hem ophalen, fantastische bril met de juiste sterkte in de glazen, ik kijk de wereld uit! Vooral voor het autorijden heel fijn lijkt me.


Zo met het heen en weer rijden en een paar boodschapjes was de dinsdag zomaar voorbij.

Vandaag woensdag hebben we dan weer zonnig voorjaarsweer. Het eerste wat ik dan denk wanneer ik 's ochtends de gordijnen open doe is dat we lekker de tuin in kunnen. Want eerlijk is eerlijk het is lastig dat wanneer je barst van de voorjaarsenergie, je alsmaar winterweer tegenkomt. Maar vandaag scheen de zon en werd het ongeveer 10 graden. We zijn natuurlijk de moestuin ingedoken maar het eerste wat ik deed was het vloerkleedje, dat in onze keuken voor het aanrecht ligt, buiten op een ladder leggen om het vervolgens met de hogedrukspuit met warm water af te sproeien. Er kwam echt modderwater uit. Gösta's schuld, wij proberen hem te leren zijn poten te vegen :-), hebben daartoe een lange mat voor de deur liggen en bij het binnenkomen of stormen moet ik misschien schrijven, proberen we hem op te vangen en als dat lukt gaan we elke poot vier keer vegen. Maar soms mislukt het en dan komen we dit tegen.


Dit is dan het kleed van onze zithoek in de keuken, wit met blauw (wellicht ook niet zo handig met dit soort hond maar ja...). 


Na het afspuiten met de hogedrukspuit ligt het kleed schoon en in de zon te drogen. We hebben het al een maal kunnen keren zodat ik verwacht dat het morgen goed zal opdrogen. Zoals het zich laat aanzien is het mooi schoon geworden. Na dit kleed dus op een later tijdstip het andere. Toch nog iets van een grote schoonmaak.

Hierna zijn we de moestuin ingedoken voor het leggen van de laatste tegels. Hiermee moesten we even puzzelen en ook nog een klein ritje naar Karlsborg maken voor het ophalen van 50 kleine steentjes voor langs de kanten en voor het opvullen van gaten. De nieuwe bakken staan ook in de tuin en nu is het zover dat de aarde met de compost, erin kan. Ik hoop nu maar dat deze aanpak zo zijn vruchten zal afwerpen :-)


's Avonds blijft het bij ons toch wat een stoelendans in de keuken. Niet voor Gerrit en mij want wij hebben zo onze vaste plekken die niet aan een hiërarchie verbonden zijn. Nee onze honden. Eerder wilden de drie honden voor geen goud bij elkaar in één grote mand liggen. Die hele grote mand hebben we nu in de slaapkamer gelegd en voor in de keuken hebben we één maatje kleiner aangeschaft. Gösta past daar precies in. Maar wat hebben we nu.....de ene keer wil Fynn bij Gösta in de mand, de andere keer wil Arvid bij Gösta in de mand en dan weer gaat Gösta in het superkleine mandje van Arvid en Fynn zitten of liggen. In dat laatste geval is er dan één van de muppets die zeer verveeld en nadrukkelijk (trip trip trip) door de keuken loopt. Zo van, zie mij nu eens ongelukkig zijn!




Samen in de mand maar geen oogcontact, hoe sociaal kun je zijn
 
Ja....en we zouden vandaag geen wijntje drinken omdat het gewoon gezonder is om door de week niet te drinken maar omdat we ons vandaag zo feestelijk voelden en omdat het zonnetje nog zo lekker in de altan scheen, zijn we daar toch even neergestreken met een superklein glaasje wijn en een nootje en een stukje kaas. Alsof het weekend was op woensdag! Woensdag oh woensdag, schoonste aller dagen, gister nog een halve week en morgen nog twee dagen.


Wij vieren het leven!

Ontvang een hartelijke groet van ons en .....Wordt vervolgd........

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk vooruitzicht zo'n nieuwe camper!
    Zelf denken we er ook wel eens over, maar misschien pas als we ons huis in Zweden verkocht hebben. Maar, zo ver zijn we nog niet. We willen nog even niet. Misschien na volgend jaar of zo.
    Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen. Want ik denk dan: welke camper moet je kiezen...
    en hoe komt dat uit in de praktijk?
    Ik wens jullie veel mooie reisjes toe in jullie camper.
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die ervaringen Jet die zul je vast gaan lezen op dit blog. Dank voor de mooie wensen. Wij hadden al jaren een Kabe caravan en eenmaal dat geproefd wil je niet anders meer :-) Groet Johanna

      Verwijderen