zaterdag 17 april 2021

Voor de laatste keer de caravan uit de winterberging

Vrijdag hebben we dan de moestuin klaargemaakt en zo werd het met elkaar dan toch nog een klusje van een hele week. De bakken hebben we gevuld met de 'plantjord' aangevuld met koemest. Dat zijn geen korrels zoals we in NL gewend waren te kopen voor het bemesten van de tuin maar aarde vermengd met mest en dan ook nog eens gecomposteerd. Het ruikt zelfs niet eens naar mest. Nu maar hopen dat de groenten er goed in zullen groeien.






Als laatste hebben we de aardbeienplantjes in een van de bakken gezet. Voor nu is het wachten op de zaden die voor het zuidraam staan te ontkiemen. Er komen al groene blaadjes boven de aarde uitgroeien. Prachtig!

Vandaag zaterdag moesten we vroeg op. Na het ontbijt moesten we op stap om de caravan uit de winterberging op te halen. Zelf vond ik dat toch wat spannend. We hebben namelijk een flinke muizenplaag gehad deze herfst en begin van de winter en ik had de angst dat ze in de caravan zijn geweest en daarin alles hebben 'aangevroten'. Ik realiseer me dat het gedachten zijn die geen realiteit zijn maar zegt een stemmetje in mij dan....dat het wel een realiteit kan worden. Toen we er een keer waren keek ik dus gelijk of de bekleding van de banken nog ongeschonden was en de matras van het bed en gelukkig ....er was geen muis in het woondeel van de caravan geweest. Net toen we de deur van de caravan openden ging overigens Gerrit zijn telefoon. Omdat hij net de accu in de caravan tilde had hij zijn telefoon aan mij gegeven en ik zag dat het een nummer uit Karlsborg was. Meteen dacht ik dat dit het telefoontje was dat we verwachten. En ja hoor, het was iemand die met hem een afspraak wilde maken voor zijn vaccinatie. Aanstaande woensdag gaat dit gebeuren. Een heerlijk gevoel!

 De caravan staat nu naast de boot op ons erf, als je goed kijkt kun je hem zien staan. Het is de laatste keer dat hij daar staat, we hebben hem immers ingeruild. Mocht er iemand belangstelling hebben, een fantastische Kabe Royal van de eerste eigenaar, altijd goed op gepast en in de winter binnen gestaan, vervoeg je dan bij Eriksson te Stenstorp.
Gerrit is alvast begonnen met het leeghalen. Dat is nog even een klusje want er staat heel wat in. 


Weer thuis hebben we eerst nog even een kopje koffie gezet en de tijd genomen voor het lezen van de kranten. Tussen de middag hebben we onze wandeling gemaakt. Via een omweg zijn we naar het Vikenmeer gelopen en daar hebben we even heel rustig en stil op de pier gezeten. Voorheen, toen we hier nog niet vast woonden en Zweden voor ons alleen maar een vakantieland was, was een wandeling naar Näs altijd een van de eerste vakantieactiviteiten. Wanneer we daar dan waren aangekomen voelden we zittend aan op de pier met alleen maar het geluid van de natuur, de stress uit het lijf trekken. Dat was altijd een heel bijzonder moment. 
Vandaag zat het er ook heerlijk.




Weer thuis heb ik het wollen vloerkleed uit de hal gehaald om dit vandaag met de hogedrukspuit schoon de spuiten. Op de foto hieronder zie je het liggen. Zo met de hogedrukspuit vind ik een prachtige manier om de vloerkleden schoon te maken. Tot nu toe valt het me ook erg mee hoeveel tijd ermee gemoeid gaat voordat de kleden droog zijn. Dit kleed is wat dikker, dat zal ook wel ietsje lager duren, we zullen zien. Het kleed is erg opgeknapt en heeft nu de oorspronkelijke kleur weer terug.



Als laatste hebben we de viooltjes in de bakken geplant en op de palen van de oprit gezet. Beetje bij beetje wordt het zo lente bij ons en komt er meer kleur (foto vergeten). 
We zitten ook alweer ruim in het weekend, geniet er lekker van en ontvang een hartelijke groet van ons.

Wordt vervolgd.....









































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten