donderdag 15 april 2021

Kerkgrond


De wandeling ging vandaag langs Roll, daarbij loop je lekker door de velden en vandaag in het mooie weer. Blauwe lucht en koude wind, 10 graden. We proberen het erin te houden om elke dag even stevig te wandelen. Wandelen is tenslotte overal goed voor het maakt je lichaam sterk, het verhoogd de afweer en het beschermd tegen cognitief verval.
Na de wandeling heb ik me eerst maar ontfermd over het vloerkleed van de keukenzithoek. Gerrit had twee ladders tegen het tuinhek geplaatst en daar kon het kleed mooi op liggen. Met warm water in de hogedrukspuit heb ik het kleed zorgvuldig afgespoten. Daarbij loopt het water naar beneden en daar werd het kleed bruin.  Net als het lopertje voor het keukenblok spuit ik beide kanten schoon een karwei van ongeveer een half uur. Nu ligt het vloerkleed te drogen, de bovenkant is bijna droog de onderkant drupt nog. Ook dit kleed is van wol en ik denk dat het morgen de hele dag nog wel nodig heeft om te drogen. Het lopertje ligt inmiddels alweer in de keuken.


Wel een luxe was het niet!


En is de moestuin dan nu klaar? Wel.....nog niet. We moeten namelijk zakken met aarde halen en zakken met mest en daarvoor hebben we de aanhanger nodig. Die zat nog halfvol met tuinafval, meegenomen uit Hjo toen we Fr en S hebben geholpen in hun tuin. We moesten dus eerst de aanhanger nog aanvullen met eigen snoeiafval, dat wat we eerst nog moesten produceren. Daarmee zijn we de hele dag verder zoet geweest. Echt veel snoeiwerk is er dit jaar niet, de voorgaande jaren hebben we het snoeimes goed gehanteerd. Er was echter nog wel één plekje, namelijk achter het houthok, waar we nog even flink bezig moesten. Nu hebben we dan net weer teveel snoeihout om het in één keer weg te kunnen brengen. Ik denk dat we morgen één keer naar het stort rijden om de aanhanger te legen om daarna eerst de moestuin klaar te maken. Dan is dat project weer afgerond. Het resterende snoeihout dat komt dan op een later moment wel, dat ligt nu even op de kerkgrond naast ons huis.

Over de kerkgrond gesproken.....Voor de derde maal hebben we een verzoek bij de kerk neergelegd om een stuk van de kerkgrond te kopen. Op zich hebben we voldoende eigen grond maar we willen graag een grote carport bouwen en wanneer we dat op onze eigen grond doen dan komt dat bouwsel dicht tegen ons huis aan te staan. Dat vinden we eigenlijk een beetje zonde omdat ons huis toch wel wat gezichtsbepalend is in het dorp en ook best wel een sierlijke vormgeving heeft. Een grote houten carport zo dicht bij het huis dat zou ons inziens detoneren. Echter...de kerk (Skara stift) is niet happig. Op ons eerste verzoek kregen we een 'nee' als antwoord. Ze zouden de grond niet kunnen verkopen zo was er in het antwoord te lezen. Wij denken dat dit te maken heeft met het transformatorhuisje dat op die grond staat, er liggen kabels in de grond en het huisje moet toegankelijk blijven. Die gedachten wilden we graag verifiëren en daartoe vroegen we vorige voorjaar of zomer een gesprek aan bij de kerk, in dat gesprek konden we dan onze plannen ook toelichten. Het antwoord dat we kregen was dat dit wel mogelijk was maar dat de persoon die erover gaat het te druk had met een lopend project. In de herfst zouden ze op ons verzoek terugkomen en zouden we een uitnodiging ontvangen. Die hebben we niet gehad. Nu hebben we weer een verzoek ingediend om het achterste deel van de kerkgrond te kopen of in erfpacht te nemen. In dat deel liggen geen kabels en het transformatorhuisje blijft dan vanaf de weg vrij toegankelijk. We hebben ons verzoek voorzien van een tekening en ons uitgeleefd op de bijgesloten brief. Dit alles nu enige weken geleden. Tot op dit moment hebben we nog geen reactie mogen ontvangen van Skara stift. We denken daarom dat het niet mogelijk zal zijn een deel van de kerkgrond te kopen maar we wachten nog even af. Het is tenslotte ook Coronatijd en alles duurt iets langer en we sturen straks nog eens een email als herinnering. Ondertussen maken we ook alvast alternatieve plannen. Je moet tenslotte altijd ook een plan B hebben anders raak je gefrustreerd en dat is zonde van de energie.

Tot zover maar weer. Ontvang een hartelijke groet van ons en....


Wordt vervolgd......



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten