woensdag 21 april 2021

65 en Pfizer

We hebben het goed vandaag, 21 april, Gerrit zijn verjaardag en 65 jaar!! Het vieren is in klein verband, eind van de middag komen Fr en Suzz en de rest van de dag zijn we samen. Af en toe gaat er een klingeltje met een berichtje van een van de kinderen, vrienden en familie. Hij wordt niet vergeten! Een heel mooi cadeau vond ik althans was vandaag de vaccinatie. Gerrit kreeg Pfizer! 

We hebben de verjaardag samen gevierd bij Tåtorp aan de sluis in het Götakanal. Een prachtige plek, zo verstillend een plek ook waar we fijne herinneringen hebben. Deze keer hadden we wel koffie meegenomen met iets lekkers erbij natuurlijk. 

 

Meestal heeft Gerrit mooi weer op zijn verjaardag en was het in NL altijd zo'n beetje de eerste dag van het nieuwe jaar dat je lekker buiten kon zitten. Vaak was het zo dat we met de visite in de woonkamer begonnen en op het terras eindigden (waar we dan de zomerstoelen nog wel moesten neerzetten). Vandaag is hij wat het weer betreft niet zo gelukkig. Het is vandaag koud en winderig met een beetje blauwe lucht en wolken van licht tot donker. Je kunt niet alles hebben ook al word je 65 jaar.

De voorgaande dagen hebben we wel al lekker buiten kunnen zitten. Twee zomerse dagen met een strak blauwe hemel. De eerste dag durfde ik het nog niet aan maar de tweede dag heb ik hem toch echt tevoorschijn gehaald.....de korte broek. 
Zowel de maandag als de dinsdag zijn na de wandelingen geheel opgegaan aan de servicebeurt van de houten vloer van de altan. Die ligt er nu weer puik bij! 


Omdat na het spuiten met de hogedrukspuit er altijd wel houtvezels aan de oppervlakte van de planken ontstaan heeft Gerrit de planken licht geschuurd en ging ik er achteraan met de oliekwast. Aan het einde van de middag waren we klaar en hebben we nog lekker even in het zonnetje zitten luieren. Onvoorstelbaar heerlijk die zonnewarmte na zo'n lange en koude winter.

                                                                           
We hadden maandag voor twee dagen vooruit gekookt en met een hapje buiten op de stoelen genuttigd, bleef er nog wat tijd over voor een ommetje in de omgeving. Bij Gammelrud kon ik deze prachtige foto maken van de ondergaande zon.



Vandaag begon de dag met een vroeg ontbijt want om twintig over negen moest Gerrit al in Karlsborg zijn voor zijn vaccinatie. Na het opruimen van de ontbijtboel en andere zaken zijn we met de koffie en de woefen op stap gegaan. Bij Tåtorp hebben we nog een kleine wandeling gemaakt in de buurt van de sluis. 
Dat was qua weer wel ongeveer het mooiste moment van de dag. We kwamen nog langs een oude sörgården waar meerdere zeer oude schuren stonden. Hem 62 heeft net een leuk artikel op de site geplaatst over schuren en schuurtjes, leuk om te lezen!


Aan de zijkant van één van de schuren hingen ook nog twee oude eggen. Eentje van hout en een luxere van metaal.



Een mooi paadje waarvan we denken dat het verderop uitkomt op het wandelpad langs het kanaal. Een andere keer gaan we daar iets uitgebreider wandelen, daarvoor hadden we vandaag net iets te weinig tijd en was het ook wat te koud zonder jas in alleen het vest.

Hier nog één keer de jarige op de dag voordat hij jarig is!


Ontvang een hartelijke groet van ons! 

Wordt vervolgd.....













4 opmerkingen:

  1. Nog net op de valreep willen we Gerrit feliciteren met zijn verjaardag en met zijn vaccinatie.
    Nog heel veel gelukkige en gezonde jaren toegewenst door Jan en Nel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan en Nel! Gerrit dankt jullie voor de felicitatie. Weer thuis na een mooi reisje hebben we gelezen. Als we straks volledig gevaccineerd zijn moeten we maar weer eens afspreken. Lieve groet, Johanna

      Verwijderen
  2. Wat grappig dat Gerrit dat zei:er waren alleen maar oude mensen... Wij zeiden hier precies hetzelfde tegen elkaar... We bedoelden dus dat er veel oudere mensen waren die nogal hulp-behoevend waren. Het was de groep 70 tot 74. Nu denken wij voortdurend dat we nog 18 zijn, hoewel de spiegel heel wat anders zegt, maar we zijn nog zeer gezond en klussen er nog lustig op los, we sporten en wandelen en eten gezond. Pech kan je uiteraard altijd hebben, maar met gezond leven kom je toch nog een heel eind om je lang jong te voelen..
    Overigens bedachten wij later dat er misschien ook nog mensen (nog ouderen) waren die voor de tweede prik kwamen, maar dat werd nergens vermeld. Dus we gingen er van uit dat het leeftijdgenoten waren.
    Overigens nog vele jaren in gezondheid gewenst voor jouw Gerrit.
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja precies, Gerrit voelde ook een discrepantie tussen de zelfbeleving en wat hij om zich heen zag. Voeding en levensstijl zijn wel heel belangrijk in hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. Wij doen ook ons best om die factoren positief te beinvloeden.Maar idd pech kun je altijd hebben, er zijn zaken die je niet in de hand hebt. Dank voor de felicitatie!! Groet Johanna

      Verwijderen