donderdag 12 september 2019

Met het pistool in de weer.....

Wat een smerig werkje vandaag!! 
We zijn nog steeds bezig met het bonnetje van de voordeur. Daar we dit bonnetje nog niet kunnen afsluiten omdat we het nieuwe raam nog niet hebben, worden de werkzaamheden uitgebreid. We nemen nu de trap voor ons huis en het tegelplateau met kalksteenplaten ook maar mee in de activiteiten rond deze ticket.
Gerrit heeft de trap helemaal afgeborsteld met een staalborstel en de onregelmatigheden bijgewerkt met beton. Hobbels en bobbels heeft hij weggeflext. De trap is nu weer mooi strak aan het worden. De zijkanten van de trap zetten we in de grijze betonverf. Dat komt denk ik morgen. 


Maar nu naar dat smerige werkje. Eigenlijk was het wel een werk! Ik heb met de hogedrukspuit de dikke lagen mos van het kalksteenplateau voor de voordeur gespoten. We hadden al van alles geprobeerd om die tegels schoon te krijgen, met de bezem, de staalborstel, de schoffel, een plamuurmes een brander maar het mos liet zich niet verwijderen. Gisteren kwam Gerrit op het idee het met de hogedrukspuit aan te pakken. Hij heeft dit uitgeprobeerd bij de werkplaats. Daar hebben we ook een paar van die platen liggen en daarop groeide ook veel mos. Dat lukt goed wanneer je het pistool heel dichtbij op het mos richt.
Wanneer je met het pistool net even tussen de platen spuit dan vlieg de drek je om de oren. Maar het werkt, de platen worden weer mooi licht van kleur. Vanochtend toen de boel weer was opgedroogd heb ik het grind schoon geharkt en nu ziet het er weer netjes uit.


Ik dacht van 'wat Gerrit kan kan ik ook' dus ik die spuit mee naar voren. Ik ben een paar uurtjes zoet geweest om het hele plateau schoon te spuiten. Zelf zat ik daarbij van onder tot boven onder de drek. Aan het einde van de klus moest ik het huis en de planten in de tuin ook weer schoonspuiten, ook die zaten er onder. Nu is dat sombere tegelplateau weer mooi licht van kleur en onze entré frist er heel mooi van op. Een pokkenklus maar met een goed resultaat. Morgen nog even fris grus erover en dan is dat klaar.

Het herstelde trapje, komt morgen in de verf.
 Die bonnetjes op de kelderdeur dat werkt als een tierelier. Heel vaak wanneer we een klein klusje hebben dan blijft dat een hele poos liggen omdat we er niet aan denken het klusje uit te voeren. Soms is het zelf zo dat de verdwijntroll er met het aangeschafte materiaal vandoor is en we lang moeten zoeken naar onze spullen voordat we het klusje kunnen uitvoeren. Nu we ons werkoverzicht aan de kelderdeur hebben hangen, schrijf ik even snel een bonnetje en wanneer het een klein werkje is dan scoort dat gemakkelijk, dan wil je zo'n klusje wel even uitvoeren. Zo heb ik nu de nieuwe lamp in de toilet al hangen. Uitzonderlijk snel!!




Het nieuwe lampje staat echt heel mooi veel beter dan de lamp die we er eerst hadden geplaatst.

 Kijk en daar gaat het bonnetje!

Zelf had ik ook even een klein klusje waarvoor ik eerder deze week al de voorbereidingen had gedaan. De witte tafel hoefde ik vandaag slechts nog even te schuren en te verven. Vorig jaar had ik hem ook al pico-bello maar toen Gerrit even iets moest zagen met de cirkelzaag en dacht daarvoor onze witte tafel als werkbank te gebruiken, toen nam hij en passant ook de tafel mee in de zaagsnede. Dat soort dingen overkomt hem niet zo vaak want hij is altijd zeer zorgvuldig maar het te zagen werk was verschoven tijdens het zagen. Nu zie je er niets meer van en voor mij was dat ook een snel bonnetje van de deur.

Ondertussen heb ik de drek er weer afgespoeld, voorlopig hoef ik niet weer met het pistool in de weer. We zitten gezellig in onze keuken elk onze dingen te doen.

Wordt vervolgd....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten