zondag 1 september 2019

Jeetje moet je die lucht eens zien.....


Wij zaten vanochtend in de keuken toen in de tussenhal en dus ook in de rest van het huis spontaan de lampen aangingen. Dat zijn lampen die staan ingesteld op de Hue, een systeem waarmee je automatisch lampen kunt laten reageren op de mate van buitenlicht. Ook kun je met één druk op de knop de sfeer van de verlichting veranderen. Niet zelf gekocht maar wel zelf gekregen, Gerrit althans voor zijn verjaardag. We hebben het systeem volop in gebruik. Maar vanochtend gingen dus plotseling alle lampen weer aan. Wij hadden het niet zo in de gaten gehad maar buiten was de lucht ineens helemaal donkergrijs geworden en zag het er bijna angstaanjagend dreigend uit. 

De tussenhal met brandende lampen...



  Ik ben nog snel even naar buiten gehold om een foto te maken. Net binnen begon het te plenzen. Het water vloog uit de dakgoten. Nu is daarvoor niet zo heel veel nodig want die moeten nodig schoongemaakt, maar toch.....een stortbui met donder en bliksem! Spannend weer!

de bui in aantocht...

Hier is het net bij ons nog droog maar in het Vångdalen regent het al. Een minuutje later ging het ook bij ons los. Ik weet niet meer hoe lang het regenen heeft geduurd, niet zo heel lang volgens mij. Daarna nog wat kleinere buien met daartussendoor ook zon. Het weer was niet zo heel erg dan de weersvoorspelling was voor vandaag. Maar goed ook want we hebben de ramen nog niet in het kozijn hangen, voor het kozijn hangt op dit moment een groot blauw plastic zeil waarvan we hopen dat het niet wegwaait.
Wij zijn verder naar Skövde geweest om daar een pakje op te halen met een bestelling en nog wat aankopen gedaan voor het project voordeur. Niet noemenswaardig interessant om hierover verder uit te wijden.
Na het doen van onze inkopen zijn we naar Suzanne en Fredrik gegaan en daar hebben we gezellig koffie gedronken. Wat we echt heel leuk vonden, is dat we daar Fredriks studievriend ontmoetten. We hadden al veel over hem gehoord maar nog nooit gezien. Nu hebben we er een gezicht bij en dat is leuk.
Morgen weer aan het werk!

wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten