maandag 9 september 2019

Even bijkomen....

We doen nu even een paar dagen niks, gewoon even bijkomen van al het harde werken van de afgelopen weken en de spierpijn zien te overwinnen. De honden vinden het wel gezellig dat we weer wat meer in huis zijn. Gisteren (zondag was het) hebben we lekker met hen gewandeld langs het Götakanal. Daar is een stuk met aan de ene kant kanaal en de andere kant een afscherming  met het stuk land erachter. Voor het vee denk ik. Dat stuk daar kunnen ze mooi los want ze kunnen er geen kant uit behalve dan de goeie. Wanneer we dan zeggen van 'volg!', blijven ze prachtig achter ons lopen zolang er geen wild en geen grote zwarte honden in de buurt zijn. Is dat het geval dan zijn wij ons gezag kwijt. Grote zwarte honden daar hebben ze een bloedhekel aan om over wild maar niet te praten.
We zijn onze wandeling gestart bij Wassbäcken en lopen dan tot aan het bruggetje. Het bruggetje leidt je naar een eiland dat in het kanaal ligt. Het is echter niet meer zo solide, zodat we het maar niet meer oversteken. Het is prachtig weer, windstil zo'n beetje en we komen niemand tegen. Bij Wasbäcken op de camping staan nog de laatste zomergasten, zeven stuks. Het is bijna voorbij.
 Fynn heeft het ernstig naar zijn zin, dat kun je zien aan de stand van de oren, naar voren gericht met de hangende puntjes. Af en toe springt hij met vier poten tegelijkertijd in de lucht om vervolgens eventjes verderop te landen. Dan heeft hij denk ik een klein veldmuisje gezien of iets anders. Dat muisje is dan natuurlijk al lang vertrokken wanneer Fynn de landing inzet. Maar goed, het is altijd leuk om te zien.
 Daar is het bruggetje dan. Keerpunt!
Op dit moment bloeien de klokbloemetjes volop, dat is zo een prachtig gezicht om te zien.

Vandaag draag ik die mooie bloemen op aan Henk en Chang, Ze vieren vandaag hun houten bruiloftsfeest. In die vijf jaar hebben ze heel wat voor elkaar gekregen. En natuurlijk....het zit niet altijd mee...maar wanneer je om elkaar geeft en elkaars maatje bent dan kom je samen een heel eind.
Na de wandeling heb ik thuis een lekker broodje hamburger gemaakt als warm eten. Het is geen straf om koolhydraat arm of Keto te eten, dat is duidelijk!

 Toen was de zondag ook zo weer voorbij. 
Vandaag zijn we op stap geweest voor een uitje naar de Bauhaus, onze favoriete winkel in Örebro.
We vonden er nog iets leuks voor in ons gerenoveerde toilet. Een mooie lamp die veel beter bij het geheel past dan de lamp die we er nu hebben. Die lamp die kan straks mooi als plafonnière
 op een van de nog te renoveren slaapkamers.
Maar deze lamp daar ben ik heel blij mee, dat staat daar straks perfect.


Wel geen grote lappen tekst vandaag, het is te doen om er doorheen te komen. Tot aan mijn volgende blog.

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties

Bloggen is in principe geen eenrichtingsverkeer. Het reageren op een post of op een reactie op een post maakt een blog levendig. Reacties worden daarom erg op prijs gesteld!
Al enige tijd is het bijzonder lastig om reacties op mijn blog achter te laten zeker wanneer je geen blogger profiel hebt.
Daarom heb ik nu een mogelijkheid tot reageren toegevoegd om het achterlaten van reacties soepeler te laten verlopen. Deze mogelijkheid maakt gebruik van Facebook. Onder je FB profiel kun je nu een reactie schrijven en deze gemakkelijk plaatsen. Dit lukt ook vanaf je tablet of je mobiel. Het kan zijn dat je bij het plaatsen wordt gevraagd om in te loggen op je FB. Dit kan door je wachtwoord in te toetsen en vaak ook met je vingerafdruk herkenning. Je reactie komt niet automatisch op FB te staan, wil je dit dan kun je dat aanvinken. Misschien ten overvloede, ik kan je wachtwoord natuurlijk niet zien noch krijg ik automatisch toegang tot je FB pagina door het plaatsen van je reactie, we worden ook niet automatisch FB vrienden doordat je reageert.
Natuurlijk kan het reageren ook nog altijd op de Blogger wijze plaatsvinden, de keuze is aan jezelf.
Ik hoop je in een reactie te mogen ontmoeten.

hartelijke groet, Johanna