maandag 23 september 2019

De boot onderdak en een wandeling in Tiveden....


Jarl, dat is de man waar wij winterberging van huren voor boot en caravan, moest op zaterdag de hele dag werken omdat hij de organisatie van de bondensmarknad en konstpromenad deed, zodat we de boot niet op zaterdag bij hem in de berging konden brengen maar wel op zondag. Daarom vanochtend al weer vroeg in de benen want het tochtje neemt toch al gauw weer drie kwartier zo met 30 km per uur.
Op een eerder moment hadden we gemeten of onze Sinnestriel door de deur van de loods kon, dat zou net moeten kunnen. Toen we er gisteren kwamen bleken er wat spullen naast de deuren te staan waardoor ze niet helemaal open konden zodat we aan elke kant van de boot maar een paar centimeter over hadden. Voor de boot wel voldoende maar we zouden dan over een lange lengte niet kunnen manoeuvreren. Nu heeft Jarls op het terrein ook nog een loods voor zijn eigen boot en die van zijn broer. Daarin heeft hij ons nu ruimte aangeboden. Daar konden we ruimschoots inrijden. Zo werd het dus toch nog wat passen en meten maar met een goede afloop. De boot ligt nu lekker onderdak voor de winter. Jammer dat we er geen bonnetje voor hadden geschreven....

De dag begon zondag prachtig als een voortzetting van de zaterdag zodat wij besloten een lekkere wandeling te gaan maken in Tiveden. We kozen voor de paarse route die naar Vitsand leidt. Je loopt  dan hele delen langs de waterkant en het is daar erg mooi. Greetje en ik hebben beiden foto's gemaakt en gisteravond onze mooiste foto uitgezocht. Die deel ik even.
Deze foto is die van mijzelf....



en onderstaande foto is die van Greetje. Beide foto's zijn onbewerkt.


Het was er erg mooi zo met het door de bomen schijnende zonlicht.
Hieronder nog wat andere foto's:




 Ik had verwacht heel veel paddestoelen te kunnen zien maar dat viel me toch nog wat tegen. Misschien moet ik nog een beetje geduld hebben  en komen ze wanneer we verder in de herfst zijn.


Bij Vitsand hebben we even aan de waterkant gezeten. Het was er deze keer erg rustig, geen zwemmers meer. Daarvoor wordt het water al wat te koud. toen we daar zo zaten verdween ook de zon uit beeld en werd het een stuk kouder.



 Met elkaar loop je ongeveer 10.000 stappen over 53 verdiepingen zo geeft de gezondheidsapp aan, het is dus een lekkere pittige wandeling. Heerlijk genieten van de omgeving en de lekkere geur van het bos. Hieronder nog wat foto's die ik van Greetje kreeg.





Waar zag ik dit toch eerder.....?


 Net als onze honden waren ook wij voor de rest van de dag wel uitgeteld.



wordt vervolgd.....





4 opmerkingen:

  1. Tiveden is ook een schitterend stukje Zweden. We zijn er ooit een keer met de camper doorgereden. Puur natuur. Puur genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt prachtig in Tiveden. Recent is het nationaal park uitgebreid. Je kunt er nu helemaal om het water heenlopen. We genieten altijd erg als we daar zijn.

      Verwijderen