zaterdag 7 september 2019

Een geheel vernieuwde entree......




Vanochtend was dan de gisteren geverfde voordeur helemaal droog. Niks geen geplak en gekleef meer maar lekker droog. Er scheen een waterig zonnetje zodat Gerrit en ik de stoute schoenen aantrokken voor een poging de aan elkaar verlijmde deuren naar buiten te tillen. Vanwege Gerrit's rug tilde ik steeds de zware onderkant maar die kon ik nu niet meer van de bokjes krijgen. Dus ik naar de bovenkant van de deur en Gerrit naar de onderkant en zo konden we tillen. In de zon maar ook wel eens eens in een klein buitje kon de verf verder uitharden want hij moet nog wel één of twee keer geverfd.
Daarna ben ik verhuisd naar het voorportaal, daar had ik immers nog een projectje te doen waarvoor ik gisteravond de vooroefeningen heb gedaan. De naam die wij voor ons huis hebben en die ook in de blognaam zit verwerkt op de omlijsting van de voordeur schilderen. Al het voorwerk was reeds gedaan en de spullen stonden al klaar. Een uitdaging van de bovenste plank waar ik veel zin in had om deze vandaag uit te voeren. Om te voorkomen dat de regen spelbreker zou worden heeft Gerrit de plaat waarmee de deuringang was afgesloten als overkapping op het balkon gelegd en laten oversteken. Zo kon ik in zon en regen mooi doorwerken.
Op de foto hieronder is de bovenplank, waar het hele gebeuren zal plaatsvinden, nog maagdelijk rood.





Drie of vier uren lang ben ik in opperste concentratie aan het werk geweest. Toen ik weer contact maakte met de wereld om me heen was het plotseling half vier, waar was de tijd gebleven? Maar wel echt superleuk werk!! 
Ja en toen had ons huis een naam gekregen... 'Solstrålen'.
 Daar staat het dan met de maker eronder en het afdakje erboven. Goed geslaagd vond Gerrit, en ikzelf vind dat eigenlijk ook wel.
En toen kon het niet uitblijven natuurlijk. We waren zeer nieuwsgierig hoe de deur zou staan. Hij is nog niet helemaal klaar, zoals gezegd nog één of twee schilderbeurten en nog een raam. Maar opnieuw de spierballen getraind en de deur van achterhuis naar voren getild. Daar had Gerrit een soort van flexibele hefboomcontructie gemaakt om de deur op de scharnieren te krijgen. Dat zouden we namelijk met tillen niet voor elkaar krijgen. Dat werkte perfect, al sturend met zijn voet bewoog Gerrit de deur richting scharnieren en toen de positie goed was kon hij hem zo laten zakken. Hup...daar zat ie, de deur. Ik stond perplex, zulke dingen kan ik een nacht van wakker liggen, zie dan allemaal beren (of liever gezegd deuren) op de weg en Gerrit laat hem er zo op zakken. Geweldig!


En daar zit ie dan! Ik vind het echt supermooi staan...en jij?? Ook Inger, die eventjes voorbij kwam, vindt het prachtig. Het huis heeft er nog nooit zo mooi uitgezien, zo zei ze....Dat is toch wel even een compliment of niet.

Terwijl ik heel druk was met mijn creatieve werkzaamheden heeft Gerrit de chaos in de werkplaats opgeruimd. Hulde! Het ziet er nu weer mooi schoon en opgeruimd uit. Kunnen we weer een nieuwe klus oppakken :-)

 Ook al is deze deurklus nog niet helemaal afgerond, we voelen ons heel voldaan dat het nu zover is en over het resultaat tot nu toe.

Ik wens een ieder die dit leest een prettig weekend toe, wij zitten gezellig even in de woonkamer en hebben de openhaard aangestoken. Het is hier al een stuk frisser aan het worden.

Wordt vervolgd....

P.S. Ik heb een nieuwe pagina aan mijn blog toegevoegd. Hierin beschrijf ik heel kort de verbeteringen/renovaties die we aan ons huis hebben uitgevoerd met een verwijzing naar de betreffende blogpost(s). Ik benoem er kleur en materiaal keuze en merk van het gebruikte materiaal,

4 opmerkingen:

  1. Tjonge, wat een verschil! Jullie zijn heel druk bezig met het huis en daar gaat veel tijd in zitten, maar het resultaat is geweldig! Proficiat. Nu even pauze en genieten van de gedane werkzaamheden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgende week komt onze dochter voor een korte vakantie, maar eens kijken waar zij zin in heeft. Ze vroeg al of er nog wel klusjes over waren.....? Gelukkig hangt onze kelderdeur nog vol dus vervelen zullen we ons niet. Maar voor nu is het lekker dat het (bijna) klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er prachtig uit.
    Groet
    Jan

    BeantwoordenVerwijderen