zaterdag 14 april 2018

Zomerweer....

Gisteren had ik de mooi gemaakte koof 's ochtends in de grondverf gezet en lag deze in het mooie weer buiten op de schammels te drogen.  Vanwege het bericht van Skatteverket zaten Gerrit en ik druk te praten en vergat ik ondertussen op de koof te letten. Toen ik er weer aan dacht zag ik dat deze door de wind was omgewaaid en in het gras lag. Je wilt niet weten hoe dit eruit zag. Ik heb dit gisteren maar even gelaten voor wat het is. Vanmorgen vroeg heb ik me erover gebogen, er was geen redden aan, ik heb alle verf met een verfkrabber van het bewerkte hout afgekrabd. Hiermee ben ik zeker 4 uren bezig geweest. Iets wat ik maar snel weer wil vergeten. Hij ligt nu prachtig geverfd in de woonkamer, morgen zet ik hem in de aflakverf.
Ondertussen was het al 15.00 uur en het was een zomerse dag. Gerrit had na de winterbanden te hebben verwisseld voor zomerbanden, thee gezet en we hebben buiten op de veranda thee gedronken. Het was er 28 graden, niet te geloven. 
Na de thee zijn we naar Näs gewandeld om even bij het water te kunnen kijken. Tot voor kort was heel het Viken nog steeds bedekt met een dikke laag ijs. Hoe zou het er nu uitzien? Omdat het zo mooi weer was hebben we onze winterkleding verruild voor een korte broek en een shirt. Dit geheel gecompleteerd met onze wandelschoenen en hoppa de stap erin door het Vångdalen. Het zal een mooi gezicht zijn geweest de melkwitte benen in de korte broek maar ergens moet je beginnen toch....
Het was heerlijk zo in de korte broek te kunnen wandelen. 
En wat was het mooi bij het Viken. Zo stil, geen autogeluiden, uitsluitend de natuur die we hoorden. Het ijs is bijna geheel verdwenen..
rechts ijsvrij
links nog een dunne ijslaag op het water.De stijgers en de aanlegplekken voor de boten in de haven worden 's winters altijd uit het water gehaald. Het zal waarschijnlijk niet erg lang meer duren voordat de haven weer gebruiksklaar is.

De grote hoeveelheden snee en ijs en het smeltwater als gevolg daarvan laten hun sporen na. Op de terugweg ontdekten we een gat in de weg. Ongeveer 10 cm diep. De ondergrond is weggespoeld met het smeltwater


 Aan het einde van de middag nog even een foto gemaakt voor Henk. Heb van hem begrepen dat in Friesland het weer een beetje somber was. Wij hebben ons glaasje wijn lekker op de veranda genuttigd. Heerlijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten