dinsdag 17 april 2018

Boundary work...(en daarmee bedoel ik niet het afval rapen aan de wegkant, al is dat ook een soort boundary work)....

Ja....nu met mijn kapotte gaspedaal van de Singer Serenade 30 zit de rem even op de gordijnproductie. Anders had ik nu zeker al twee ramen van gordijnen kunnen voorzien. Gerrit neemt ook even pauze in de productie van de koven nu de boel bij mij stilstaat. Ik had al eventjes een gedachte om op het Undenäs forum een vraag te stellen over het lenen van een symaskin (naaimachine) echter Gerrit keurde dit idee af. Want stel je voor je leent een machine en ook dat gaspedaal laat het afweten...dan ben je nog verder van huis. Ja de kans is klein natuurlijk ... maar ik ben toch maar meegegaan in die gedachte.
Gisteren waren we in Skövde voor een nieuwe registratie bij Skatteverket (verliep overigens prettig en professioneel, eigenlijk beter dan de vorige keer in Mariestad) en het doen van een aantal boodschapjes. We hebben natuurlijk ook koffie gedronken bij Suzanne, we hadden voor haar en Fredrik onze zwarte stoel nog eventjes meegenomen. Van dit alles heb ik geen beeldmateriaal.
In Skövde konden we gordijnrails kopen zodat we 's avonds de koof konden completeren en monteren. De gordijnen bij de altandeur hangen nu. Ik heb nog bedacht om er banden bij te gaan maken in de contra-kleur (de achterkant van de stof). Dat lijkt me wel mooi. Daarvoor moet ik eerst het gaspedaal van de machine hebben en dat is in bestelling. Over dat gaspedaal overigens het volgende,...we hadden dit in NL op internet gezocht en gevonden kosten 35 euro, ook in Zweden gezocht en gevonden voor omgerekend 45 euro. Toen we gisteren in Skövde bij dat bedrijf waren moesten we plotseling 95 euro betalen. Op aandringen van Gerrit dit toch maar gedaan maar de gedachte blijft wat haken waarom dat pedaal plotseling zo duur moet zijn. Heb er daarom vandaag een email over gestuurd maar natuurlijk nog geen antwoord terug ontvangen.

 De gordijnen hebben precies de kleur van het dunne donkere lijntje in het behang. Op deze foto zie je ook nog even de mooie scherpe hoeken van de koof :)


 In onze vensterbank van de keuken is het genieten. Er gebeurt op dit moment van alles in onze eierdozen. De Broccoli heeft de spurt erin. Deze foto is van vanochtend, we hebben nu al een eierdoos vol. Ik vraag me af of het al naar Broccoli zal smaken?? Ik kan me gelukkig beheersen.


 Ook de zaden en pitten in de andere dozen komen al uit.  Zelfs de doos die een luchtreis achter de rug heeft vertoont zaadjes die uitkomen. Ze zitten echter niet meer mooi in het midden van het eierdopje.

Gisteren zijn we natuurlijk ook eventjes bij Clas Ohlson geweest (en ook bij de Biltema en de Jula natuurlijk). We hebben daar bij Clas een apparaat gekocht wat je in de meterkast om de elektrische leidingen kunt koppelen. 'Efergy' heet het apparaat het is een elektriciteits monitor. We kunnen nu van moment tot moment aflezen hoeveel stroom we verbruiken en welke apparaten hoeveel stroom nemen. Zo hopen we een goed overzicht te krijgen over ons verbruik.
Wanneer we nu aan het ontbijt zitten dan hebben we diverse screens voor onze neus staan. Natuurlijk de temperatuur (als je goed kijkt heb je ontdekt dat de buitentemperatuur niet afleesbaar is de sensor is nl kapot, de luchtvochtigheid en nu dan ook het elektricieitsverbruik. Bewustwording....daar gaat het om. Je bewust zijn van wat je aan hebt staan en je realiseren of dit nodig is ja of de nee.
Eigenlijk wil ik hier ook graag zonnepanelen op het dak maar daarvoor moeten we eerst ingeschreven zijn.
 Ja .....ze komen eraan!!!

 Tijdens de wandeling vandaag ontdekte ik tijdens het oprapen van het zwerfafval de eerste ontwikkelingen bij de Lupinen. Nog eventjes dan zijn de bermen weer mooi gekleurd met deze prachtige bloeiers!!

 Thuisgekomen hadden we weer post in de brievenbus. Ditmaal een grote enveloppe van de Vrije Universiteit. We konden niet wachten de enveloppe te openen. Net toen we het boek eruit hadden zag Finn een poes en lag het boek al bijna op de grond. Gerrit heeft het snel naar binnen gebracht. We nemen de tijd ernaar te kijken en er een stukje in te lezen. We hebben niet elke dag een boek van een van onze kinderen in handen.
Wat ziet het boek er verzorgd uit en wat een verrassing om te lezen dat het aan ons is opgedragen!!
Complimenten Greetje!! Wat mooi en wat sta je mooi op de foto op de achterkant. Wij zijn helemaal trots!! We weten wat een werk het is geweest voor je om tot dit prachtige resultaat te komen. Wij weten dat ' Saken binne as kroaden men moat se triuwe'


 De rest van de dag hebben Gerrit en ik lekker in de tuin gewerkt.
Nu is het toch weer een soort van opsomming geworden. Maar ik moest dan ook een dag inhalen.
Volgens Gerrit komen er 10 mooie zomerse dagen aan. Dus wordt vervolgd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten