donderdag 5 april 2018

Druk bezig...De derde verhuizing!

Paasmaandag hebben Suzanne en Fredrik de sleutel van hun fyra (drie slaapkamers + woonkamer en keuken) appartement gekregen. Sinds dinsdag zijn we daar druk aan het werk. Alle muren sauzen met muurverf, een aantal behangetjes plakken etc.
Elke dag proberen we wat spullen mee te nemen naar Skövde. Vandaag hebben we alle zaken die we voor hen hadden meegenomen uit Nederland verhuisd. Een aanhanger vol met spullen. Dat kon omdat de sneeuw wegsmelt en we de aanhanger nu achter uit de tuin konden rijden.
Onze taak zit er bijna op. Morgen nog een keertje voor het afmaken van het schilderwerk en het in elkaar zetten van meubeltjes. Daarna is het aan S+F. Ze zullen nog een aantal dingetjes moeten aanschaffen. Daarvoor hebben ze volgende week tijd ingepland. Daar hoeven wij niet bij te zijn al zijn we natuurlijk wel nieuwsgierig hoe het gaat worden.
We hebben het er maar druk mee. Hoe hadden we eerder tijd om te werken, vragen we ons af. 's Morgens na het ontbijt vertrekken we en 's avonds rond zessen komen weer weer thuis. De dagen vliegen voorbij.
De winter is hier aan het vertrekken. Na een heel aantal zonnige dagen is het weer nu regenachtig en bewolkt. De sneeuw smelt weg en verdampt. We zien boven besneeuwde grond een dikke laag damp  hangen. Dat is iets wat ik in Nederland nog niet eerder heb gezien. Mogelijk is de grond daar nog wat kouder en condenseert de lucht boven de besneeuwde grond.
Volgende week lijken we dan weer aan onze eigen dingen toe te komen. Het huis verder op orde brengen en gewoon bezig zijn met de dagelijkse dingen zoals de was, boodschapjes, schoonmaken maar ook het verder op orde maken van administratieve zaken. Stiekem hopen we volgende week ook meer duidelijkheid te verkrijgen over ons persoonsnummer. Voor nu is het zover dat onze aanvraag is ontvangen maar er nog aanvullende informatie over de ziektekostenverzekering aangeleverd moest worden. Dat hebben we schriftelijk gedaan met een toelichting. Het blijft nog wat spannend wat dit betreft.
Voor iedereen die mijn blog leest en in het bijzonder voor de mensen die we kennen: Een goede voortzetting van deze donderdag en een hartelijke groet van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten