vrijdag 13 april 2018

Het kan niet altijd kaviaar zijn......

We eten hier lekker en hebben ook vandaag heerlijk gegeten. De titel slaat dus niet op onze voeding. Nee dat stukje is dik in orde gelukkig!
Vandaag liepen we na de wandeling naar ons huis en daar kwamen we de blauwe Postnordauto met het stuur aan de rechterkant zoals in Engeland omdat men dan vanuit de auto zo de post in de brievenbus kan doen, voorbij. Wij liepen gespannen door, immers we wachten op een brief van Skatteverket, de Zweedse belastingdienst. Bij Skatteverket hebben we het verzoek neergelegd voor opname in de 'Folkbokföring', zeg maar registratie in Zweden. We hadden al eens een briefje gekregen over deze procedure die voor iedereen die in Zweden binnenkomt altijd spannend is en ook vaak veel problemen geeft. Dat vorige briefje betrof aanvullende informatie. Die hebben we met een begeleidend schrijven in ons beste Zweeds natuurlijk snel teruggestuurd.
Vandaag liepen we dus gespannen naar de brievenbus en ....... ja hoor een brief van Skatteverket!!


We zijn er even rustig voor gaan zitten om hem open te maken, we hadden tenslotte 3 weken op deze brief gewacht. Bij het openmaken las ik al direct een woord en dat was avslåg. Een afwijzing. De reden is dat ze de OOM buitenland verzekering die wij hadden afgesloten (een van de voorwaarden is dat je een volledig dekkende ziektekostenverzekering voor ten minste een vol jaar moet meenemen) zien als een  verzekering voor uitsluitend akute zorg en dus niet als een volledig dekkende verzekering.
Zo....dat is een tegenvaller. Het jammere is dat het ook niet klopt. Wij hebben natuurlijk een volledig dekkende verzekering afgesloten. We moeten dus opnieuw de procedure door in de hoop dat het dan wel lukt. Dan maar goed uitleggen wat er allemaal gedekt is met deze verzekering dat staat namelijk ook niet heel duidelijk op de polis.
Het kan niet altijd kaviaar zijn!

1 opmerking:

  1. Beste Johanna en Gerrit, wat vervelend dat jullie verzoek is afgewezen. Wij hebben deze procedure vier jaar geleden doorlopen en zijn destijds na een nadere toelichting op de Ooms verzekering wel opgenomen in het bevolkingsregister. Wellicht is het een idee contact op te nemen met de dame bij Skatteverket met wie wij destijds contact hadden en haar vragen wat zij adviseert te doen en hoe zij aankijkt tegen de Ooms verzekering. Mochten jullie hierover willen overleggen, laat dat dan even weten via ons email adres (schermer@me.com). Met vriendelijke groet, Pim Schermer

    BeantwoordenVerwijderen