woensdag 18 april 2018

Een feestelijke dag...38 jaar

Het is vandaag 18 april en dat is onze trouwdag! Vandaag zijn we 38 jaar getrouwd en we voelen ons feestelijk!

 Vanmorgen vroeg Gerrit aan mij of ik ook iet speciaals wilde doen op deze dag. Ik kon het zo snel niet bedenken, op dit moment vind ik elk moment van de dag speciaal. Het is zeer speciaal voor mij om samen met Gerrit de tijd te hebben voor dingen. Voor de dingen die we moeten doen en voor de dingen die we graag doen. Dat maakt niet uit.
Maar na eventjes nadenken wist ik het toch....ik wilde graag even naar het tuincentrum in Mölltorp. Tuincentrum is wellicht wat een groot woord want het is lang geen Jan en Jikke in De Westereen maar toch echt leuk om er eventjes rond te lopen. Ik stelde Gerrit voor dat we bij het tuincentrum nog een nieuwe heester voor in onze voortuin zouden gaan kopen. In de voortuin stonden twee jonge beuken, mogelijk afstammelingen van de grote beuken in de voortuin maar die jonge Beuken dreigden met hun kroon in de nevenstaande Eik te groeien. We hadden daarom besloten dat ze er weg moesten. En op de openvallende plek zouden we nog een heester gaan planten.
In het tuincentrum was de keuze snel gemaakt. We hebben gekozen voor een mooie Magnolia, niet een maar twee, een roze en een witte. Die hadden we namelijk in Dokkum ook maar daar zijn ze met alle andere mooie heesters allemaal uit de tuin weggehaald. Verder heb ik er ook nog vier mooie witte geraniums gekocht, niet om er achter te zitten maar voor bij de voordeur. Ook nog twee lange bloembakken. Daarin wil ik proberen beukenootjes te laten ontkiemen. Dat wordt een soort van proefopstelling. Ik heb nu de smaak te pakken nu alle eierdozen in de vensterbank groei vertonen en de Broccoli de doos uitrijst.
 De weg terug naar huis hebben we een klein ommetje gemaakt, prachtig, wat wonen we hier toch heerlijk!
Eenmaal thuis hebben we de tuinkleding, die we tegenwoordig hebben, aangetrokken en had Gerrit voordat ik er erg in had al een van de beuken omgezaagd. Dus ik was net te laat voor de foto...
Hier ligt hij al in de tuin.

 En hier stond hij dan. Mooi dicht bij de grond afgezaagd. De tweelingbroer ernaast hebben we ook nog omgezaagd.
 Daarnaast stond nog een kleinere beuk en die hebben we uitgegraven en elders in de tuin geplaatst. Dat was nog net te doen.


 Toen de Beuken weg waren gehaald hebben we op die plek de Magnolia's geplant.

 Wij vinden het mooi staan en we vinden het ook een leuke gedachte dit op onze trouwdag te hebben gedaan.
Ondertussen was het alweer 19.00 uur voordat we de spullen weer wat opgeruimd hadden en we naar binnen zijn gegaan. Een uurtje later ging de zon onder. Daarvoor zijn we speciaal nog eventjes op de veranda gaan zitten. Een mooie romantische afsluiting van een fijne en feestelijke dag.



6 opmerkingen:

  1. Nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!
    Tot gauw!
    Groetjes Jan en Nel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd, Gerrit en Johanna! Wat een mooie dag hebben jullie ervan gemaakt en wat genieten jullie zichtbaar! Wat heerlijk ��! Hartelijke groet van Theo en Minke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej! Minke wat leuk om een reactie van je op mijn blog te lezen. Dank voor de felicitatie. Jazeker...we genieten 100 punten elke dag weer! Groeten van Gerrit en mij ook voor Theo!

      Verwijderen
    2. Had al eerder willen reageren maar zat een beetje te modderen met inloggen ... ik vind je blogs superleuk om te volgen! Mogelijk ook wel een ideetje voor hier, want het is fantastisch in Zeeland, we zijn superdruk met de tuin -die explodeert ahw- maar zooooo leuk om te doen. We genieten maximaal en voelen ons bevoorrecht. Verdrietig is dat we twee weken geleden afscheid hebben moeten nemen van onze lieve stoere Daiko 😪....het ging nu echt niet meer, bijna 14 jaar, maar nog een fantastisch half jaar van de vrijheid in Zeeland genoten. Heeft nu een prachtig plekje in de tuin gekregen.

      Verwijderen
    3. Hoi Minke leuk dat je mijn blog een beetje volgt. Per dag heb ik zo'n 250 bezoekers, meest stille lezers, maar dat is prima! Ik vind het tot nu toe leuk om te doen en het geeft een mooi historisch overzicht van ons leven hier, het documenteert. Dus wie weet volg ik binnenkort ook jouw blog. Wanneer die komt zet ik hem bij mijn favorieten.
      Jullie genieten dus ook volop van jullie leven in Zeeland. Jouw geboortegrond maar voor Theo toch heel anders denk ik. Het is ook wel goed eens te ontwortelen en opnieuw te moeten wortelen. Het zet alle automatische processen eventjes stil, dat houd je brein actief en dat is belangrijk vooral wanneer de leeftijd wat oploopt. Nu zijn we nog niet oud maar 'rust roest'! Je kijk overal weer met nieuwe ogen naar en wij moeten dan ook nog in een andere taal. Een uitdaging hoor. Mijn fijn dat jullie het ook zo ontzettend naar de zin hebben daar.
      He maar wat verdrietig om te horen an Daiko. Zo'n lieve hond, wat mis je die dan! Wij hebben het ook een aantal malen meegemaakt, het afscheid nemen van een hond. Het geeft een groot leeg gevoel. Maar 14 jaar is een respectabele leeftijd voor een grote hond. En hij heeft een goed leven gehad, dat kunnen tenslotte niet alle honden zeggen. Sterkte met die leegte. Misschien laten nog weer eens één?
      Hartelijke groet ook van Gerrit!!

      Verwijderen