zondag 22 april 2018

Gerrit 62 jaar...

Op 21 april zaten we in Nederland meestal voor de eerste keer buiten. Ik weet dat zo precies omdat het op deze datum Gerrit zijn verjaardag is. Dus vandaag opnieuw feest in de Doktorsvillan. Gerrit is nu 62 jaar geworden. Daarmee loopt hij nu weer een jaartje voor op mij. Voor de eerste keer buiten zitten was dit jaar niet aan de orde. Die primeur  hadden we al beleefd, vandaag was het ondanks de voluit schijnende zon en de strak blauwe lucht bij ons in Zweden door de harde en koude wind te koud om lekker buiten te zitten. Daarvoor moesten we dan al een hoekje zoeken uit de wind en dat hadden we niet! 
Het plan voor vandaag was, voor zover we over 'plannen maken' kunnen spreken om de appelbomen te snoeien. Het waterloot eruit, de naar binnen groeiende takken eruit, de kruisende takken eruit, de naar beneden groeiende takken eruit, dood hout eruit en dunne uiteinden aan takken terugsnoeien om te voorkomen dat daaraan straks zware appels gaan groeien en de tak afscheurt.
Onze appelbomen zijn verwaarloosde bomen die, toen wij ons huis kochten, al een zware achterstand hadden qua snoei en de snoei die had plaatsgevonden was niet altijd met zorg en mooi uitgevoerd. Twee jaar terug hebben we grof gesnoeid en de bomen de tijd gegeven te herstellen. Er is toen veel waterloot ontstaan en dat gaan we er dit jaar afsnoeien. 
We hebben zegge en schrijve één boom kunnen doen. Daar hebben we lang werk mee gehad. Zo lang dat er te weinig tijd overbleef voor nog een boom. Dat had overigens ook te maken met telefoontjes en skype momenten tussendoor. Dit i.v.m. Gerrit's verjaardag. Nu hebben we ook geen haast en nemen we heel graag de tijd voor een gesprekje met de thuiswacht of met wie dan ook.

 's Middags hebben Gerrit en ik een stukje prinsesstårta (hoe maak je dat) gegeten. Hier een favoriet gebak bij verjaardagen. Erg lekker en mierzoet. We zijn anders nu toegevoegd suikerloos maar zondigen even op deze speciale dag.Vanavond kregen we bezoek van Jan en Nel uit Munkfors. Zij zijn een weekje op stap met de voor hen nieuwe camper en wij hebben deze bewonderd.

Die camper wordt door hen helemaal perfect gemaakt. Het is een prachtige camper met een mooie rondzit achterin. Jan heeft er al veel in geklust en Jan en Nel hebben, naar wij hebben begrepen, nog veel meer plannen om de camper volledig naar hun wensen te maken.
's Avonds hebben we gezellig met elkaar zitten eten. Het was een geslaagde avond als afsluiting van deze verjaardagdag, welke ook alweer tekort was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten