zondag 17 april 2022

Met Bosse op reis....Vättern

 Ons deel van de klus zit erop en nu is het wachten weer op de loodgieter. We hopen maar dat die er een beetje zin in heeft en dat zijn komst niet al te lang op zich laat wachten. Inmiddels hebben we de regie in eigen hand genomen en de toilet en een van de wastafels tijdelijk aangesloten op het water. Zo kunnen we weer boven tanden poetsen en hoeven we voor de nachtelijke plas niet meer het hele huis door om met blote voeten op koude betegeling helemaal wakker te worden. Totdat de badkamer klaar is ga ik er nu eerst niet meer over schrijven anders wordt het echt een gebed zonder einde.

We hebben een heerlijk paasweekend. Ten eerste is het meer dan prachtig weer, bijna zomers. Ten tweede kwamen S en Fr vrijdag bij ons. Dat is altijd gezellig, vanmiddag zijn ze na een lange wandeling weer naar Hjo vertrokken. Daar wachten hen wat klusjes in de tuin. Die klusjes hebben wij ook maar wij kozen ervoor om Bosse in te pakken. We hadden wel zin om eventjes kort op stap te gaan. Het eerste reisje van dit jaar. 

Het is een rondje Vättern geworden. De bedoeling was aanvankelijk om bij Vadstena een plekje te zoeken op de camperplaats. Die is niet heel erg mooi maar Vadstena wel. Dat heeft een heel mooie historische atmosfeer. Maar de camperplaats stond afgeladen vol en we zijn snel rechtsomkeert gegaan. Wat doe je dan.... we zijn richting Gränna gereden en vonden onderweg een echt fantastische camperplaats. Die is te vinden bij Hästholmens Västergård ten noorden van Ödeshög. Coordinaten zijn: 58.2754, 13.6345. Het mooie van de plek zit niet in de voorzieningen, die zijn minimaal maar je hebt er een prachtig uitzicht over het Vättern en je kunt er heel mooi wandelen. Bijvoorbeeld naar het haventje van het dorpje. Wij deden dat 's avonds en hadden echt een schitterend uitzicht met een mooie zonsondergang. Er is een wandelroute langs het water, misschien dat we die morgen gaan lopen. Vanavond hebben we een deeltje gedaan maar we hadden vandaag ook al wat kilometers in de benen. Morgen dan maar.

Hier de foto's




het voorzieningen gebouw bij de haven, nu nog gesloten


het dorpje

Een Wickström dieselmotor één cilinder












Wel we genieten van ons uitje en deze mooie plek.

Ik hoop dat jullie allemaal ook genieten van mooi weer en een lekker lang paasweekend.

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en....

Wordt vervolgd!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten