donderdag 21 april 2022

Op deze dag is het altijd mooi weer

 We hebben er samen een fijne dag van gemaakt. Erg moeilijk was dat niet want het was schitterend weer vandaag! Echt zomers! Op deze dag, 21 april, is het altijd mooi weer!


Gisteren zijn we boodschappen gaan halen in Mariestad en daar hadden we ook deze drottningtårta gekocht. Ziet er heerlijk uit en is dat ook. Vanochtend hebben Gerrit en ik er bij de koffie een stukje van opgegeten en vanavond hebben we nogmaals een groot stuk genomen als verjaardagsmaal. Eigenlijk stond er pizza op het menu maar dat hebben we uitgesteld tot morgen. We zaten zo heerlijk op het terras en in het zonnetje te genieten van Gerrits 66e verjaardag.

Deze dag begon met een heerlijke wandeling naar het Vikenmeer. En wat een geluk dat het met mijn enkel met een sisser afloopt. Het herstel gaat heel goed en met de voet goed ingesnoerd in mijn wandelschoenen kan ik er goed mee lopen. Zo zaten we aan het meer even heerlijk te genieten van deze dag.



Zover zijn wij nog niet ingeburgerd dat we nu al een frisse duik durven te nemen. Suzanne vertelde ons in het weekend dat in Hjo alweer in het Vättern wordt gezwommen. Brrr! Het ijs is zelfs nog niet eens overal verdwenen.

Na de wandeling, de nodige telefoontjes en appjes zijn we vandaag gewoon aan het werk gegaan. Gerrit heeft de wand achter de verwarming op onze slaapkamer af gemaakt. Ik heb de radiator in de grondverf gezet nadat ik hem eerder al eens met de staalborstel op de boormachine had afgeschuurd. Samen hebben we de vensterbank weer op zijn plek geschoven en vastgezet en ik heb de violen in de bakken geplant en op de palen van de opritten gezet. Voor dat laatste had Gerrit even een tijdelijke oppottafel voor mij gemaakt en had hij de zak met aarde in een kruiwagen naast die tafel neergezet. Zo hoefde ik er zelf niet mee te slepen. Wat een zorgzaamheid.




Vanavond heeft Gerrit de radiator tussen de telefoontjes door nog gespoten. Hij had klachten over de mate van verdunning van de verf, hetgeen mijn taak is in het spuitproces.  Ik denk dat hij het er wat dikker op heeft gespoten waardoor het wat loopt. De waarheid zal in het midden liggen en dat laten we maar zo. Er zijn wel andere dingen waar je je druk over kunt maken toch...
Morgen de achterkant en daarna wellicht nog een keer en dan kan de radiator weer naar boven worden getild. Ik hoop maar dat ik daar dan naar kan kijken, naar dat tillen dan bedoel ik. We zullen zien.


Ik eindig deze blog met nog een foto van Gösta, die zo heeft genoten van het mooie weer. Hij kon de hele dag in de tuin en staat dan vooral te kijken naar wat wij doen. 

Oh ja en nog een laatste dingetje. De slangen ontwaken ook weer. Toen we bij het meer waren zagen we twee platgereden exemplaren liggen. Jammer natuurlijk voor die slangen. Ik kom ze overigens liever niet tegen. Het is niet mijn favoriete diersoort. Ik ben altijd bang dat onze honden er eentje tegenkomen en een beet krijgen. Vooral Gösta, die steekt zijn snuit graag overal in. Maar deze slangen van vandaag die doen dat niet meer.



Ik hoop dat jullie ook allemaal een goede dag hebben gehad. Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons!

Wordt vervolgd......

6 opmerkingen:

  1. Gerrit hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Nog heel veel gelukkige en gezonde jaren toegewenst samen met Johanna en de rest van de familie. Zag dat jullie ook nog lekker met de camper weg geweest zijn. We hadden elkaar haast wel tegen kunnen komen. Het seizoen begint weer, heerlijk hé!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Nel, namens Gerrit dank voor de felicitatie. Jullie hebben de kop eraf met de camper en die bevalt goed hebben we gelezen. Wat fijn zeg! Wij zeiden ook al tegen elkaar dat we elkaar zomaar hadden kunnen tegenkomen. Jullie stonden niet zo heel ver van waar wij stonden. Wat was het lekker weer dit weekend!Heerlijk!

      Verwijderen
  2. Lokwinske Gerrit! En ek noch mei jim 42ste troudei. Fijn dat it mei it ankel tafalt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tank foar dyn lokwinsken Sjoukje. ja...gelokkich mar mei dat ankel!

      Verwijderen
  3. Beetje te laat, maar desniettemin alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Gerrit. En jij uiteraard ook gefeliciteerd Johanna. Groetjes, Heiko en Joke.

    BeantwoordenVerwijderen