woensdag 6 april 2022

Drie in één


Gisteren (dinsdag)  hebben we boodschappen gehaald in Mariestad. Er is een reden waarom we dat in Mariestad doen en die reden heeft te maken met hoe wij eten. Zo drinken wij geen melk maar Amandelmelk ongezoet, we eten geen gewone yoghurt maar soja yoghurt ongezoet, we eten ekologisch bacon zonder toegevoegde stoffen, veel groene groenten van boven de grond en dat zijn artikelen die hier bij ons in de buurt niet gangbaar zijn en niet in de winkel staan. We halen die spullen uit Mariestad zo één keer in de één/twee weken. Vaak combineren we dat met andere boodschappen die we hebben bijvoorbeeld voor de klus of voer voor de honden etc. Gisteren was het weer zover. We begonnen onze inkoopronde bij de Granngården om spullen voor de honden in te kopen. Daar zagen we ook bovenstaande standaard staan. Die vonden we te leuk om te laten staan en nu is het een 'pronkje' bij de voordeur. De standaard heeft de vorm van een hart en voor ons betekent dit leven in een liefdevolle verbinding met elkaar, dat vinden we een mooie gedachte in deze tijd met oorlog in Europa. Mooi gevuld met violen die gelukkig tegen een nachtvorstje bestand zijn. Want nachtvorst hebben we nog steeds met wel een graad of -4 tot -7. Bij die Granngården (een soort van Welkoop winkel) kochten we deze keer ook schaduwgraszaad en met koemest bemeste tuinaarde. Daarmee gaan we nog éénmaal een poging doen om het gras onder de beuken te laten groeien. Dat laatste dat gaat namelijk maar heel langzaam. Reden is dat de beuken zo'n dichte kroon hebben en zo enorm zijn dat ze alle water, voeding en zonlicht van het gras wegnemen. 
De rest van de boodschappen was van het soort provisiekast en is het benoemen niet waard :-)


Vandaag hadden we een 'drie in één' rit naar Karlsborg. We moesten het afval wegbrengen, de restanten die overbleven na het opruimen van de kelder. We hadden veel spullen, we dachten aanvankelijk tweemaal een aanhanger vol. Maar ja, je wilt tegenwoordig natuurlijk liever niet tweemaal een zelfde rit rijden. Niet fijn voor het milieu niet fijn voor de portemonnaie. Daarom de vloer van de auto verlengd, een beschermend kleed in de laadruimte gelegd en de spullen voor de tweede rit in de auto gezet. Dat ging allemaal net. Zo hadden we twee ritten in één naar de återvinning. We zijn daar een groot deel van de middag aan het uit-sorteren geweest, zakken vol mag je daar niet achterlaten. Ze moeten open en alles wat erin zit moet in de daarvoor bestemde container en zo doen we dat graag. En als we het even niet weten dan vragen we, men is altijd behulpzaam en vriendelijk. Omdat van alle bakken zoals hout, metaal, gips, beton, geïmpregneerd hout, isolatie en restafval wel drie of vier aanwezig zijn konden we voor het sorteren mooi de tijd nemen. We stonden niemand in de weg.

je rijdt met je auto een rondje langs de containers

Toen we dat klaar hadden zag ik er niet meer uit en hadden we nog één gang te gaan. Niet op de återvinning maar in de kerk, de missionskyrka! Ik heb mezelf daarom maar een beetje afgeklopt en mijn vingers door het in de war geraakte haar gehaald (het waaide nogal vandaag) en mijn handen gesopt met het flesje antibacterieel dat we in de auto hebben staan. Verder heb ik de gedachte maar vooraan in mijn aandacht gezet, dat het er hier niet echt heel erg toe doet hoe je eruit ziet. We waren tenslotte aan het werk geweest. Wat we gingen doen.... Wel we hadden gelezen dat er in de maand april op de woensdag drop-in's zijn voor de tweede booster voor mensen in de leeftijd van 65 jaar en ouder. De drop-in was deze maal georganiseerd in een kerk! De missionskyrka. In het kerkgebouw waren drie units neergezet. Twee voor Covid en eentje voor TBE vaccinatie. Die laatste hadden we ook graag gekregen maar daarvoor moest je een afspraak hebben en die hadden we niet. Dat komt dus een andere keer. Ik moet je eerlijk zeggen het wel bijzonder te vinden hoor zo'n inloop vaccinatie in een kerk met een prikunit in het koor. 

Met het verkrijgen van de booster sloegen we drie vliegen in één klap.

Hieronder nog een geleende foto van de Missionskyrka in Karlsborg van buiten en van binnen.


Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en....

Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten