donderdag 14 april 2022

De badkamer XXXVI....Een lange zit met de WC

Vandaag is het donderdag. De badkamer is voorzien van vinyl en we vinden het heel mooi geworden. Het uitzoeken van het vinyl was nog een hele klus vonden wij. Je ziet alleen maar kleine stukjes in zo'n uitzoekboek in de winkel en de vraag blijft dan altijd hoe het is in het grotere geheel van de badkamer.


Dit patroon hebben we uitgezocht en dat is de badkamer rond geplakt. De uitkomst is mooier dan verwacht en dat is positief. De gekozen kleur geeft onze badkamer een warme en zachte uitstraling.
Nu kunnen we aan de slag met het installeren van de badkamermeubeltjes. Daar hebben we echt zin in. Gisteren toen we met de schilder aan de koffie zaten belde Hova Rör met de schilder om te vragen naar de precieze maten voor de glazen wand en deur. Die maten waren al opgenomen door de loodgieter die een paar weken geleden bij ons aan het werk was. Wij concludeerden dat de glazen wand nog niet in bestelling was genomen. We vroegen daarom hoe lang de levering op zich zou laten wachten en dat blijkt opnieuw 2 of 3 weken te zijn. De badkamer is zeker een oefening in geduld.


Toen de schilder gisteren klaar was met zijn werk hebben Gerrit en ik de plafondplinten nog aangebracht. Gerrit meer dan ik, ik deed het vullen van de gaatjes.
Vandaag heb ik de gaatjes nog eens geplamuurd en later geschuurd en geverfd. foto vergeten.



Gerrit had vandaag een lange zit met de WC. We hebben een cassette toilet gekocht van Svedberg en Gerrit is de hele dag bezig geweest met de installatie ervan. De handleiding was niet overduidelijk en hij moest zelf veel dingen uitzoeken. Aanvankelijk ging het redelijk vlot maar bij het monteren van de cassette aan de wand knapte er een bout terwijl hij de gaten ook nog had voorgeboord. Dat was balen! Toen moest de gehele cassette weer van de wand maar gelukkig is het opgelost. Ook het bevestigen van de WC-pot aan de cassette was nog even een gedoe. Daar zijn we samen wel even mee bezig geweest. Uiteindelijk bleek dat er een beugeltje niet goed zat. Toen Gerrit dat verholpen had konden we de WC pot zo op zijn plek schuiven. Toen die eenmaal zat ben ik er maar even op gaan proefzitten. Kijk het steuntje zit er nog onder maar zonder steuntje zit het gelukkig ook goed.



Tot onze teleurstelling was er geen WC-bril geleverd bij de pot terwijl die wel op alle plaatjes staat afgebeeld. We hebben daarom de oude bril er maar even opgelegd, de nieuwe passende bril moeten we blijkbaar apart bestellen. 

Voor mij was er nog het nodige schilderwerk te doen zoals het kozijn van de deur en de vensterbank. Dat is nu klaar. Morgen gaan de we kastjes installeren. 

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij!

Wordt vervolgd.....








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten